Ayşe Şasa son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa, son yolculuğuna uğurlandı.

Ayşe Şasa son yolculuğuna uğurlandı
Ayşe Şasa son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 17.06.2014 16:17 GÜNCELLEME 17.06.2014 17:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Sineması’nın en önemli senaristlerinden Ayşe Şasa, geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Tedavi gördüğü hastanede zatürre teşhisi konulan Şasa, geçtiğimiz gün 73 yaşında hayatını kaybetti. Şasa için Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, Şasa’nın kardeşi Aziz Şasa, ünlü Türk sosyolog ve siyaset bilimcisi Şerif Mardin, ünlü tarihçi İlber Ortaylı, ünlü yönetmen Safa Önal ve çok sayıda seveni katıldı. Cenazede Şerif Mardin’in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Şasa için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak, helallik alındı. Ardından dua edildiği sırada Şasa’nın bir yakını fenalık geçirerek bayıldı. Cenazedeki vatandaşların ve Bakan Nabi Avcı’nın korumasının müdahalesi sonucu bayılan kişi kendine getirildi. Daha sonra Bakan Avcı ve cenazeye katılanlar cenazeyi omzuna alarak cenaze aracına taşıdı. Cenazenin koyulmasının ardından Bakan Avcı, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Avcı Şasa için, “Allah gani gani rahmet eylesin. Siz de dua edin” diyerek aracına binerek camiden ayrıldı.

Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ise, “Çok büyük bir kayıp. Hayat hikayesi hepimize ibret olacak bir hayat hikayesidir. Çok zor yaşam, doğrusu yaşadığı gitgeller, çocukluğundan itibaren yaşadığı sorunlar biraz Türkiye’nin de hikayesidir. Bu noktada etkilendiği bir şahsiyettir. Yazarlık ve senaristlik tarafı tabi ayrı bir konudur. Hepimiz için bir kayıp, başımız sağ olsun. Rabbim ailesine ve sevenlerine sabır versin. Son süreçte, tedavi sürecinde kendisini yakından takip etme imkanım olmuştu. Üzgünüz, inşallah kolay şartlarla beraber yeni senaristler, yazarlar bugün yetiştirilir” diye konuştu.

Şasa’nın cenazesi defnedilmek üzere Kadıköy’deki Sahrayıcedit Mezarlığı’na götürüldü.

Ayşe Şasa kimdir?

İstanbul'da 1941'de doğan Ayşe Şasa, şimdiki adı Robert Koleji olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nden 1960'ta mezun oldu.

Senaristliğe 1963'te başlayan Şasa, 1980'li yıllarda geçirdiği ağır bir rahatsızlık sonrası sinema piyasasından 10 yıl boyunca çekildi.

"Son Kuşlar", "Ah Güzel İstanbul", "Utanç" ve "Gramofon Avrat" gibi filmlere senarist olarak imza atan Şasa'nın, 1993'te sinemayla ilgili "Yeşilçam Günlüğü" adlı denemeleri yayımlandı. "Delilik Ülkesinden Notlar" isimli eseri Şubat 2003'te piyasaya sunulan Şasa'nın çok sayıda kitabı ve senaryo eseri var.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • burhan kamalı 9 yıl önce Şikayet Et
    buda çıkıp demeç veriyor yaa. kim bu necidir
    Cevapla
  • güney kuzey 9 yıl önce Şikayet Et
    ne diyosunuz siz.... ırakda hergün yüzlerce kişi vahşi şekilde katlediliyor ....bunun hakkında ne diyeceksiniz bunu duyalım...
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadakinin bakisini hic begenmedim. ...........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!