Camiye asansör yaptı cemaat sayısı arttı

Rize'nin Sütlüce köyü Merkez Camisi'ne, yaşlıların ve engellilerin daha rahat çıkabilmesi için asansör yaptırılınca cemaat arttı.

Camiye asansör yaptı cemaat sayısı arttı
Camiye asansör yaptı cemaat sayısı arttı
GİRİŞ 24.06.2014 11:52 GÜNCELLEME 24.06.2014 11:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Köy Muhtarı Ercan Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç katlı caminin giriş katının çocuklar için yaz kuran kursu olarak kullanıldığını, cemaatin vaaz ve namaz için üst katlara çıkması gerektiğini, yaşlılar ve engellilerin merdivenleri kullanmakta güçlük çektiğini söyledi.

Kasımpaşa Spor Kulübü Başkan Vekili Hilmi Öksüz'ün köylerinden olduğunu, Öksüz köye geldiğinde kendisine caminin eksiklerini anlattıklarını ifade eden Koyuncu, "Bunun üzerine Başkanımız caminin eksiklerinin giderilmesi için yaklaşık 1 milyon lira yardımda bulundu. Bu parayla camimizin çevre düzenlemesini, avlusunu yaptırdık, morg ve diğer eksiklerini tamamladık. Başkanımız, bir ayağının sakat olması dolayısıyla camimize asansör de yaptırdı. Kendisinden Allah razı olsun" dedi.

-"Diğer camilerin cemaati de buraya geldi"
Asansör sayesinde engelliler ile yaşlıların camiye rahat şekilde çıkabildiğini kaydeden Koyuncu, "Köyümüzde 5 cami var ancak yaşlı ve engelliler en çok bizim camiyi tercih ediyor. Diğer camilerin cemaati de buraya geldi. Cemaatimiz arttı. Diğer cami imamlarının bu konuda sitemi oldu. Güzellik, rahatlık neredeyse insanlarımız orayı seviyor ve tercih ediyor" diye konuştu.

Caminin imamı Şahiddin Altun ise asansörü ihtiyacı olanların kullandığını belirterek, "Yaşlılarımız merdivenler nedeniyle camiye girip çıkmakta zorlanıyordu. Onlar için çok güzel bir hizmet oldu" dedi.

Köy sakinlerinden Dursun Ali Kara da asansörün kendileri için kolaylık olduğunu vurgulayarak, "Camiye asansörle çıkıp iniyoruz. Bunu yaptıran ve yapanlardan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yapanın ellerine sağlık !. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için kolaylık !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!