Gaziye bu da yapılır mı? Şok üstüne şok

Gazinin bedava sandığı su faturası başına öyle şeyler açtı ki inanamadı.

Gaziye bu da yapılır mı? Şok üstüne şok
Gaziye bu da yapılır mı? Şok üstüne şok
GİRİŞ 24.06.2014 15:31 GÜNCELLEME 24.06.2014 15:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan Gazi Ömer Salur’un sayacı, gazilerden su parasının alınmadığını düşünerek ödemediği su faturası nedeniyle mühürlendi.

Kimin kırdığı belli olmayan mühür nedeniyle Akseki Belediyesi tarafından gaziye "mühür bozma ve hırsızlık" suçlamasıyla dava açıldı. 10 hapis cezası verilen Salur, "Belediye mühür söküldüğü için mahkemeye vermiş. Mahkeme neticesinde 10 aylık ceza aldım. Eve gelip 1 saatlik imza işimin olduğunu söylediler. Alanya L Tipi Cezaevi’ne götürdüler. Üzerimde kimlik yok, gazi kartım yok, hiçbir şeyim yok. Bizans oyunu gibi bir olay yaşadım" diye konuştu.

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan ve Akseki’in tek gazisi olan Ömer Salur (40) su saati mührü nedeniyle bir dizi mağduriyet yaşadığını söyledi. Şırnak’ta 1995 yılında vatani görevini yaparken yola döşenen mayının patlaması nedeniyle sağ bacağını diz kapanın üstünden kaybeden Salur, sağlıklı gittiği askerden gazi unvanı alarak memleketi Akseki’ye geri döndü.

895 TL SU FATURASI GELDİ

Annesi, babası ve kız kardeşiyle aynı evde yaşayan Gazi Ömer Salur, gazilerin ücretsiz su kullanma hakkının olduğunu öğrendiğini ve belediye yetkililerinden şifaen aldığı onay neticesinde su faturasını kendi üzerine aldığını belirtti. Aboneliği üzerine almasının ardından gelen ilk fatura tutarının 895 TL olduğunu söyleyen Salur, belediyeyi arayarak bir yanlışlık olacağını söyledi ancak belediye tutarın doğru olduğunu ve ödememesi halinde işlem yapacaklarını kaydetti. Bu sırada nörolojik rahatsızlığı nedeniyle Salur, Ankara’da tedaviye gitti.

GAZİYE MÜHÜR BOZMA VE HIRSIZLIK DAVASI

Tedavi devam ederken su faturası ödenmediği için belediye ekiplerince sayaç 7 Ekim 2009 tarihinde mühürlendi. Tedavisi bitince Akseki’ye dönen Gazi Ömer Salur, su sayacının mühürlendiğini ve mühründe bir şekilde kırıldığını tespit etti. Belediyenin de kırılan mührü fark etmesi üzerine Akseki Asliye Ceza Mahkemesi’ne "mühür bozma ve hırsızlık" suçlamasıyla dava açıldı. 4 yıl süren dava neticesinde 17 Haziran 2014 tarihinde Gazi Salur, 10 ay kesinleşmiş hükme çarptırıldı.

MÜHRÜN KIRILDIĞINDAN HABERİ YOK

Gaziliğinin yanında bir mağduriyet daha yaşadığını belirten Salur, "Gazilerden su parasının alınmadığı yönünde bir bilgi edindim. Yetkililere sorduğumda bana "Fatura senin üzerine ise ödemezsin’ dediler. Ben de su saatini üzerime aldırdım ve bana 895 TL su faturası borcu geldi. Ben de bu faturanın yanlış olduğunu, ödeyemeyeceğimi söyledim. Daha sonra Ankara’da sağlık sorunlarım nedeniyle tedavi görürken fatura olayından biraz uzak kaldım. Su parası ödenmediği için belediye su saatini mühürlemiş. Mühürde bir şekilde sökülmüş haberim yok benim durumdan. Belediye de mühür söküldüğü için mahkemeye vermiş. Mahkeme neticesinde 10 aylık ceza aldım" dedi.

"BİZANS OYUNU GİBİ BİR OLAY YAŞADIM"

Verilen hükmün ardından hakkında yakalama kararı çıkan Salur, memleketi Akseki’ye gelen görevlilerin kendisini kimlik sormadan hatta ismini dahi sormadan, üzerinde eşofmanla apar topar cezaevine götürdüklerini ileri sürdü. Yaşadıklarını ’Bizans oyunu’ diye nitelendiren Gazi, şöyle konuştu:

"Eve gelip bir saatlik imza işimin olduğunu söylediler. Ben de eşofmanımla çıktım. Beni direkt Alanya L Tipi Cezaevi’ne götürdüler. Üzerimde kimlik yok, gazi kartım yok, hiçbir şeyim yok. T.C. kimlik numaramı, kim olduğumu bile sormadılar ve Alanya L Tipi Cezaevi’ne alındım. 2 gün cezaevinde kaldım. 10 aylık cezanın paraya çevrilmiş olan 6 Bin TL’yi ödeyip çıkarıldım. Bizans oyunu gibi bir olay yaşadım" diye konuştu.

İADE-İ İTİBAR DAVASI AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

Ömer Salur’un kefalete çevrilen cezası 6 bin TL ödeyerek kurtaran amcası Yusuf Salur, gazi yeğeninin kaybettiği itibarının ve mağduriyetinin giderilmesi için yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Amca Salur, "Devletin suyunu çalmak ve mühür kırmak suçundan dava açılıyor. 10 aylık kesinleşmiş hapis cezası veriliyor. Evden imza atacaksın diye alıp cezaevine götürüyorlar. Kimlik sormadan üzerinde Ömer Salur olduğunu kanıtlayacak hiçbir evrak olmadan cezaevine konuluyor. 6 bin TL yatırıp Ömer’i kurtardık. Bu durum her anlamda bir gazinin mağdur edilmesidir. Kendi başına yürüyemeyen bir insanın cezaevine alınması kötü bir durumdu. İade-i itibar davası ile hakkımızı arayıp ve yıllarıdır biriktirdiğini geri almak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu boşverde; . 895 TL aylık su parası.. bu ne iş..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı