Rümeysa'dan Sultan Kösen'e davet

Karabük'lü 2 metre 13,6 santimetrelik boyuyla dünyanın en uzun kızı Rümeysa Gelgi'den, ''Dünyanın en uzun adamı'' Sultan Kösen'e davet var.

Rümeysa'dan Sultan Kösen'e davet
Rümeysa'dan Sultan Kösen'e davet
GİRİŞ 28.06.2014 18:18 GÜNCELLEME 28.06.2014 18:18

Weaver sendromu nedeniyle boyu 2,13 metreye ulaşan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi, 2,51 metrelik boyuyla "dünyanın en uzun adamı" Mardinli Sultan Kösen'i, Guinness Rekorlar Kitabı temsilcileri tarafından sertifikasının verileceği törene davet etti.

Gelgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında boyunun uzunluğu dolayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurduğunu, boyunun geçen yıl tescillendiğini, bu nedenle 9 Temmuz'da kendisine sertifika verileceğini söyledi.

Çok mutlu olduğunu anlatan Gelgi, "Mardinli Sultan Kösen'in benimle ilgili söylediklerini basından okudum ve tanışmak istedim. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmemden dolayı düzenlenecek törende kendisini de görmek isterim. Kendisini basından tanıyorum. O da beni basından tanıyor. Umarım bir araya gelebiliriz" diye konuştu.

Sağlık sorunları yaşadıklarına dikkati çeken Gelgi, "Ailemden büyük yardım görüyorum. Eğitimimi evde alıyorum. Sanıyorum, Mardinli Sultan Kösen de aynı zorlukları yaşamış. 'Bilgi ve tecrübe paylaşımlarımız iyi gelecek' diye düşünüyorum. Davetime katılırsa çok mutlu oluruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek