Gafur pijamasıyla sahurda rekor deneyecekler

Elazığ'da san sahur gecesi yapılacak olan organizasyonda bin 23 kişi gaffur pijaması ile sahur halayı çekerek rekor deneyecekler.

Gafur pijamasıyla sahurda rekor deneyecekler
Gafur pijamasıyla sahurda rekor deneyecekler
GİRİŞ 10.07.2014 21:33 GÜNCELLEME 10.07.2014 21:33

Elazığ'da bin 23 kişi, son sahur gecesinde 'Gaffur pijaması' giyip sahur halayı çekerek rekor kırmayı deneyecek. Sahur halayı ile ilgili bilgi veren Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaat ettiklerini ve sahur halayını bin 23 kişiyle aynı anda çekerek tescillemek istediklerini söyledi. 

Yaptıkları çalışmayla ilgili ön bilgi veren Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, "Bilindiği üzere sahur halayları Türkiye’de sadece Elazığ’da oynanan çok önemli bir kültürel etkinliğimiz. Her sahur gecesinde davul ve klarnet eşliğinde Elazığ’da her köşe başında her mahallede birilerinin halay çektiğini görebilirsiniz. Biz de bunu birazcık tescillemek biraz daha devamlılığını sağlamak amacıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaatta bulunarak bin 23 kişiyle halay çekip bunu tescillemek istiyoruz dedik. Guinness Rekorlar Kitabı müracaatımızı kabul etti. Halk oyunları dernekleri ve ilgili dernek yöneticileriyle bir araya geldik. 15 gün süren ön hazırlık çalışması yaptık" şeklinde konuştu.

SAHUR HALAYI PİJAMA İLE ÇEKİLECEK

Son sahurda düzenleyecekleri halayda, ön çekimlerin yapılacağını ifade eden Çoban, "Bu çekimler Guinness Rekorlar Kitabı'na gönderilecek ve Allah nasip ederse de 2015’in Ramazan ayının ilk sahurunda Guinness Rekorlar Kitabı görevlileri buraya gelecek ve Gazi Caddesi’nde yine aynı şekilde etkinliğimizi gerçekleştirip Elazığ'ın adını oraya yazdıracağız. Ramazan'ın son sahuru, Gazi Caddesi'nde bin 23 kişiyi araç park çizgisi üzerinde senkronize ederek, tek davul zurna eşliğinde halay çektireceğiz. En önemlisi biraz popülarite de katmak amacıyla Gaffur pijamalarıyla katılımın sağlanmasını özendireceğiz" dedi.
Çoban, her mahalle, ilçe ve beldeden katılımın sağlanmasının planlandığı organizasyonda, Elazığ Dik Halayı oyunu oynatılacağını ve halayın kardeşlik, birlik ve bütünlük halayı olarak anılmasının sağlanacağını dile getirerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!