Gözüne sinek yumurtladı

Bodrum'da29 yaşındaki Mehmet Orhan'ın sinek kaçan gözünden 20 kurtçuk çıkarıldı. Sineğin, Orhan'ın gözüne yumurtladığı saptandı.

Gözüne sinek yumurtladı
Gözüne sinek yumurtladı
GİRİŞ 21.07.2014 13:53 GÜNCELLEME 21.07.2014 13:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir kuaförde çalışan Mehmet Orhan, gözündeki bir ağrı nedeniyle Özel Bodrum Hastanesi'ne başvurdu. Üç gün ağrı çeken ve ağrı geçmeyince doktora başvuran Orhan'ın gözüne kaçan sineğin yumurtladığı belirlendi ve 20 kurtçuk haline gelen sinekler yapılan operasyonla çıkarıldı. Orhan, "Gözüm 3- 4 gün ağrıyınca önce arkadaşlarıma gösterdim. Onlar kurtları görünce paniğe kapıldık, hemen hastaneye geldik. Gözümü kaybedeceğimi sandım ama başarılı geçen bir operasyon sonrası sağlığıma kavuştum. Gözümden çıkan kurtçuklar beni de şaşkına çevirdi" dedi.

Orhan'ın operasyonunu gerçekleştiren Özel Bodrum Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nalan Özbirecikli hastanın gözünden 20 kurtçuk çıkardıklarını belirterek, "Bu tip hastalar göz polikliniklerine genelde sinek veya böcek göze çarptıktan sonra larva bıraktıkları için batma, kızarıklık, sulanma, şikayeti ile başvururlar. Ancak Mehmet Bey böyle bir şey fark etmemiş. Bize geldiğinde gözünü kaybedeceğini sandığı için oldukça endişeliydi. Özellikle kurtların gözün arkasından beynine gitmesinden korkuyordu. Kendisine böyle bir risk olmadığını ve olayın nedenini açıkladığımda oldukça rahatladı. Bu tip hastaları 2, 3 bazen 4 kere kontrole çağırıp tüm kurtların temizlendiğinden emin oluruz. Bu olayda da böyle yaptık. Çok sık görülen bir vaka olmamakla beraber daha önce de 15 civarında bu şikayetle başvuran hastam olmuştu" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Ilkay soydan izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kumacik otu bu isin ilaci
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    SİNEK SORUNU. Belediyeler artık eskisi gibi ilaçlama yapmıyor,bir örnek verirsem ,oturduğum semt,İstanbul -Soğanlı Levent Kırca Parkında küme halinde ,park yolu üstünde minik minik sinekler var,bir ilaçlama ypılmıyor,akşamları millet bu parkta çimlerin üstünde iftar bozuyor ve atıklar yerlerde geziyor toplanana kadar,sineklerde ondan oluyor sanırım. ve şunuda söyliyim,bu pisliğide Suriye den gelen göçmenler yapıyor. park gibi çimlik yerlere ,cadde kenarlarındaki çimlik alanlara yayılıyor,yiyip içtikten sonra pisliklerini bırakıp gidiyorlar. inanmayan gelsin ,gözü ile görsün,takip etsin. çöpçüler biliyor zaten sorarsanız.
    Cevapla
  • AlperTunga 9 yıl önce Şikayet Et
    Kumacık. Kumacık derler sineğin adına. Boz renkte olur. Göze, kulağa, burna ve ağza bırakır larvalarını. En kötüsü ağza veya burna attığında larvaları öksürmekten insan fena olur. Gözden temizlemesi kolay ama boğaza giden temizlenebiliyor mu bilmiyorum. İlk farkedildiğinde rakı gibi bir yakıcı içki içildiğinde öldürülebiliyor!
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce gözüme larlasını bıraktı ne çektim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor