İstanbul’un ortasında arılar oğul verdi

Bağcılar’da hayata geçirilen Nostalji Bahçeleri Projesi’nden olan Üzüm Bağı’ndaki arılar oğul verdi. Bahçedeki görüntü görenler şaşırtıyor.

İstanbul’un ortasında arılar oğul verdi
İstanbul’un ortasında arılar oğul verdi
GİRİŞ 25.07.2014 14:34 GÜNCELLEME 25.07.2014 14:34

Bağcılar Belediyesi’nin nostalji bahçelerinden biri olan Üzüm Bağı’ndaki bal arısı oğul verdi. Görenlerin şaşkın bakışları arasında bir süre uçuşan binlerce arı daha sonra asma dalına konarak kocaman bir top oluşturdu.

Bahçeye piknik yapmak için gelen vatandaşlar ağacın dalında büyük bir top oluşturan arıları ilgiyle izledi. 

ARILAR TEMİZ HAVADA OĞUL VERİR

Arılar, Bağcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı bir kovana alındı. Nostalji bahçeleri ile Bağcılar’a farklı bir nostaljiyi getirmek istediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Meyve bahçelerimiz hemşehrilerimizin piknik yapmasına, komşuluk ilişkilerini geliştirmesine vesile oluyor. Meyve bahçelerimizle Bağcılar’da hep birlikte bir nostaljiyi yaşıyoruz. Üzüm bağımızda arıların oğul vermesi aynı zamanda İstanbul’da havanın da temiz olduğunun bir göstergesidir. Meyvelerimizin kaliteli, bahçelerimizin bakımlı olmasının en önemli sebebi o mahallede yaşayan hemşehrilerimizin sevgisidir. Çünkü onlar bahçelerimize ve meyvelerimize gözleri gibi bakıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.  

İLK NOSTALJİ BAHÇESİ

Çok sayıda bağ ve bahçelerin bulunduğu Bağcılar ilçesi adına yakışır Nostalji Bahçeleri Projesi’yle de dikkat çekiyor.  Sancaktepe Mahallesi’nde kurulan ‘Üzüm Bağı’ tematik nostalji bahçelerinin ilkini oluşturuyor. 2 bin 400 metrekare üzerine kurulu bahçede 50 metrekarelik bir bağevi de bulunuyor. Bahçede;  Çavuş, İtalyan, Trakya İlkeren,Yalova İncisi, Razaki, Flames, Horoz Karası gibi üzüm cinslerinden oluşan 220 adet üzüm ağacı bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?