Otomobil sürücüsüne kasksızlık cezası

Turgutlu'da kasksız motosiklet sürücülerine yönelik olarak devam eden ve gün geçtikçe artan trafik uygulamasında ilginç bir olay yaşandı.

GİRİŞ 26.07.2014 11:13 GÜNCELLEME 26.07.2014 11:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Motosikletleri durdurmadan arkadan plakalarına ceza uygulayan emniyet mensupları Alperen Bozdoğan isimli bir vatandaşa ait otomobil plakasına kasksızlıktan ceza kesti.

Bozdoğan'ın eline ulaşan ceza tutanağında ise 72'nci maddeden yani yüksek sesle müzik dinleme cezası kesildiği belirtiliyor ancak cezanın açıklamasında ise kask takmamak ibaresi yer alıyor. Ayrıca Alperen Bozdoğan'a kesilen ilginç cezanın tutanağı ise sosyal medyada günün en çok görüntülenen ve yorumlanan fotoğrafları arasında yer aldı.

Yaşanan ilginç olay sonrası eline geçen ceza tutanağına gören Alperen Bozdoğan ise şaşkınlığını gizleyemediğini belirtti. Bozdoğan; "Otomobilimin plakasına kasksız araç kullanmaktan 80 TL ceza geldi. Ayrıca plakama kesilen ceza tutanağında 72' nci maddeden cezaya maruz kaldığım belirtilmiştir. Bu maddede yüksek ses cezasıdır. Ancak ne ilginçtir ki benim aracımda ses düzeni de yok. Bunlara rağmen ceza tutanağı üzerine kask takmamak şeklinde yazıda yazılmıştır. Tüm bunlar çok komiktir ve tutanakta her şey net olarak bellidir" dedi.  

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Kahraman Maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    demek ki. demek ki yakında otomobil sürücülerine de kaskı zorunlu hale getirecekler. haksız da sayılmazlar. direksiyona geçtik mi F1 pilotu zannediyoruz kendimizi.
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    İşini tam yapmayanlara selam. YUh be vatandaş hata yapsa oyarsınız prosüdürlerle, Kamu da devlet hatasını başka çizgiye kaydırrak işlem yapanları gayretullah havale ediyoruz,elbet sizide gören var.haksız alınan her kuruşun bin misli size bumerang olsun.
    Cevapla
  • mehmet verdi 9 yıl önce Şikayet Et
    kask takmamissin . bu suc degilmi.
    Cevapla
  • Kemal Eraslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Manisa bu uygulamardan çok dertli. Türkiye'nin hiç bir yerinde bu kadar sıkı trafik denetimi yok. Manisalıdan terörist olmaz, devlet malına zarar vermez. Manisa'da TOMA kullanılmaz. Manisalıyla bu kadar uğraşan yeni emniyet müdürümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Artık kimse emniyet kemersiz arabayla dolaşmıyor, kırmızıda geçmiyor, kasksız motosiklet kullanmıyor. Manisalıyı bu kadar disipline eden müdürümüzün başarılarını hakkari, şırnak, tunceli, diyarbakır gibi yerlerde takip etmek istiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak