Bu ilçe kabusu yaşıyor, 50 gündür susuzlar

Muğla Fethiye'de 50 gündür susuz olan mahalle sakinleri, ihtiyaçlarını sulama kanalından kova ve bidonlarla taşıdıkları suyla gideriyor.

Bu ilçe kabusu yaşıyor, 50 gündür susuzlar
Bu ilçe kabusu yaşıyor, 50 gündür susuzlar
GİRİŞ 14.08.2014 12:48 GÜNCELLEME 14.08.2014 12:48

Arpacık Mahallesi'ndeki su hattında meydana gelen arıza nedeniyle Kızılbucak mevkisindeki yaklaşık 30 evin 50 gündür suları akmıyor. İçme ve kullanma suyu olmayan vatandaşlar kova ve bidonlarla yaklaşık 400 metre mesafedeki sulama kanalından evlerine su taşıyor.
 

Bazı vatandaşlar ise dinamo yardımıyla su kanalından hortumlarla su çekerek hem ihtiyacını gideriyor hem de tarım alanlarını suluyor. Mahalle sakinleri üzerinde "Susuz 50 gün dayanılır mı ", "Burası kerbela mı ", "Ne Fethiye'ye ne Muğla'ya yaranamadık" yazan dövizlerle yaşadıkları su sorununa tepki gösterdi. Su hattındaki arızayı yetkililere bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ileri süren mahalle sakini Atila Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, haziran ayından bu yana musluklardan su akmadığını söyledi.

Evlerine yaklaşık 400 metre uzaklıktaki üzeri açık olan sulama kanalından kovalarla su taşıdıklarını kaydeden Sözmez, "Evde bulaşığımızı bile taşıma suyla yıkıyoruz. Yaz aylarının bu sıcak günlerinde duş almamız da çok zor oluyor. 50 gündür mahalle olarak çok mağduruz" dedi.

"Hayvanlarla aynı yerden su içiyoruz"

Hijyen ve sağlık koşullarına uygun olmayan suyu içmek zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Yiğit, şunları kaydetti: "Kullandığımız su nedeniyle zaman zaman çocuklarımız hastalanıyor. Su ihtiyacımızı giderdiğimiz su kanalını, hayvanlar da kullanıyor. Hayvanlarla aynı yerden su içiyoruz. Turizm cenneti bir memleketin mahallesinde yaşamamıza rağmen susuzluk çekiyoruz.

50 günden bu yana yetkililere defalarca başvurmamıza karşın bir sonuç alamadık. Ekipler, bir kaç kere gelip inceleme yapıp döndüler. Ancak sorunumuzu çözemediler. Bir an önce sağlıklı ve hijyenik bir su istiyoruz." Su ihtiyacını evine yakın bir noktadan geçen su kanalından dinamo ile su alarak giderdiğini vurgulayan Mehmet Duymaz da deposunda muhafaza ettiği suyun içilmeyecek kadar bulanık olduğunu kaydetti.

Selahattin Buhari Arıkan da mahalledeki içme suyu kaynağının bulunduğu noktaya yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunduklarını, buna rağmen perişan halde olduklarını belirtti. Mahalle muhtarının sorunlarıyla ilgilenmediğini öne süren Arıkan, "2 aydır sular kesik, evlerimizde bir damla su yok.

Burası kerbelaya döndü. Sorunumuzla ilgili muhtarın yanına gittiğimizde yapacak bir şeyi olmadığını, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne başvurmamızı söylüyor. Oraya da sorunumuzu ilettiğimiz halde bizimle kimse ilgilenmiyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'