Antalya'daki kadınlar plajı yarın açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu’da yaptığı Kadınlar Plajı yarın saat 11.00’de törenle hizmete giriyor.

Antalya'daki kadınlar plajı yarın açılıyor
Antalya'daki kadınlar plajı yarın açılıyor
GİRİŞ 15.08.2014 12:36 GÜNCELLEME 15.08.2014 14:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek plaj, akşam da sosyal tesis olarak ailelere hizmet verecek. Tesiste, Konyaaltı’nda olduğu gibi tüm plaj hizmetleri ücretsiz olacak. Aynı zamanda bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı bünyesinde kebab evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, 6 dükkandan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. Gündüz 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek tesis 19.00- 24.00 saatleri arasında ise karma olarak ailelerin buluşma noktası olacak.

ÇALIŞANLARI DA KADIN

Kadınlar, Konyaaltı sahilinde olduğu gibi sahile yerleştirilen 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanacak. Kadınlar Plajı’nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın olacak. Plajda, 6 kadın güvenlikçi ve 2 kadın cankurtaran görev alacak. Akşamları ise personel karma olarak ailelere hizmet verecek.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK

Ak Partili Belediye Başkanı Menderes Türel, pozitif ayrımcılık yaparak Sarısu’da kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini söyledi. Türel, "Ak Parti, engellilere, bayanlara pozitif ayrımcılık konusunu Anayasa’da destekledi ve referanduma götürdü. Halkımız da desteklemek suretiyle yürürlülüğe soktu. Konyaaltı’nda engelli vatandaşlarımız için bir çalışma yaptık. Şimdi bu çalışmayı Sarısu’da ırmağın diğer tarafında yapmak suretiyle, kadınlar plajı adı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Çünkü biz pozitif ayrımcılık öngören herkese, ayırt etmeden hizmet etmek zorundayız" dedi.

(ANTALYA’DA YAPIMI TAMAMLANAN KADINLAR PLAJI, YÜKSEKTEN VE SAHİLDEN GÖRÜLEMEYECEK ŞEKİLDE ÇAM AĞAÇLARIYLA KAPATILDI.)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • ahmet yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşler chp=bira festivali... bak bu adam neler yapıyor. kadınlar için ayrı olması, olmamasından kat be kat iyidir, helal olsun, vatandaşının memnuniyetini düşünen yönetimler dünyaya örnek olacaktır. bira festivali düzenleyen sözde medeni chp neyse de onların tekrar kazanması için çırpınan cemaatten kardeşler umarım uyanırlar...
    Cevapla
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    denizde ayraç yok her yerden açık sadece kadınların fiziksel olarak rahatlığı için. göze değme açısından hiçbir yöntem içermiyor... yani islami bir sonuç değil hoş kadınların kendi arasında bile bikinili birbirine gözükmesi haram tam islami olarak fıkhen düşününce açık ve net
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    bravo sayın Türel. İşte budur. Canı isteyen gitsin isteiği yerde denize girsin ama erkeklerin arasında girmek istemeyen kadının inancına fikrine de saygı duyulsun onun istediği alternatifte olsun ve böyle olsun. Tebrikler.
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    MUTLAKA OLMALI . istanbul v.b yoğun kentlerde de çok ihtiyaç...yapılması çok güzel olur
    Cevapla
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    işte fark. bundan önceki reis, bira festivali düzenliyordu. şimdiki ise hassasiyetleri dikkate alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler