Akvaryum evde 10 binin üzerinde balık yetiştirdi

Edirne’de yaşayan torna ustası 54 yaşındaki Birol Özek, balık tutkusu nedeniyle evini adeta akvaryuma çevirdi.

Akvaryum evde 10 binin üzerinde balık yetiştirdi
Akvaryum evde 10 binin üzerinde balık yetiştirdi
GİRİŞ 15.08.2014 16:47 GÜNCELLEME 15.08.2014 16:47

Küçük yaşlardaki balık sevgisi nedeniyle bir akvaryuma sahip olan Özek, ilerleyen zamanlarda balık çeşidini ve sayısını artırdı.

    Ağırlıklı olarak tropik ve Japon balıklarını türlerini üreten Özel, oluşturduğu uygun üretim mekanında balıkların sayısını artırdı. Balık sayısının artmasıyla birlikte akvaryum sayısı da artırdı. Son bir yıl içerisindeki üretimle birlikte balık sayısı 10 bin, akvaryum sayısı ise 46’yı geçti.

    Yeni balıkların eklenmesiyle yeni arayışlara giren Özek, müstakil evinin bahçesinde farklı büyüklüklerde çok sayıda havuz yaptı. Akvaryumlarda üreyen balıklar belli bir zaman geçtikten sonra nispeten daha geniş olan bu havuzlara aktarılıyor. Eşi de kendisi gibi balık tutkunu olan Özek, Abdurrahman Mahallesi’nde bulunan evinde balıkların sayısını artırmayı hedefliyor.

    Yetiştirdiği balıkları, balık hobisi olanlara hediye eden Özek, açacağı işyeri ile çeşit çeşit balıkları satışa sunmayı planlıyor. Balıklarla iç içe bir yaşam sürdüren torna ustası 45 yaşındaki Birol Özek, çocukluğunda hobi olarak balık yetiştirme işini zaman içerisinde geliştirdiğini söyledi.

    Balık sayısının git gide arttığını ifade eden Özek, "Şu an 11 çeşit balık ırkı üretiyorum. Sayıları gitgide çoğaldıkça yer kapasitesi az oluyor daha büyütmek gerekiyor. Balık sayısı 10 binin üzerine çıktı." dedi.

Her ay bir asgari ücret miktarı kadar parayı balıklar için harcadığını anlatan Özek, "Biraz maliyetli bir iş. Akvaryum sayısı çoğaldıkça maliyeti artıyor. Benim ki, güzel ve stres alıcı bir merak. İnsan işten geldiği zaman en iyi stres atabileceği bir şey akvaryumdur diyebilirim." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!