Ölmek için o ülkeye akın ediyorlar

Zürih üniversitesi'nce yapılan bir araştırma ölme isteğiyle İsviçre’ye gelen yabancılarla ilgili çarpıcı rakamlar ortaya koydu.

Ölmek için o ülkeye akın ediyorlar
Ölmek için o ülkeye akın ediyorlar
GİRİŞ 22.08.2014 18:39 GÜNCELLEME 22.08.2014 18:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Zürih Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonucunda 2008 ile 2012 yılları arasında 611 yabancının ölmek için İsviçre’ye geldiği ortaya çıktı. Verilere göre ‘intihar turistlerin’ büyük kısmı Almanya’dan geldi. Halk arasında ötanazi olarak da bilinen Ölüm Yardımı bir çok ülkede yasak olmasına rağmen İsviçre’de serbest.

‘Journal of Medical Ethics’ dergisinde yayınlanan bir ön araştırmada Ölüm Yardımı almak için İsviçre’ye gelen yabancıların verileri incelendi. Zaman aralığını 2008 ile 2012 yılları olarak belirleyen araştırmacılar, 31 ülkeden gelen ‘intihar turistlerin’ yoğun olarak Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’dan geldiğini belgeledi. Rapora göre ölmeyi arzulayan bireylerin yaş ortalaması 69’ken kayda geçen en genç kişinin 23 yaşında olduğu tespit edildi. Ölüm Yardımı'ndan yararlanmak isteyen kişilerin büyük kısmı nörolojik hastalardan oluşuyor. 

ÖLMEK İSTEYENLER ÜYE OLUYOR

‘İntihar turistleri’, Ölüm Yardımı konusunda hizmet veren kuruluşlarla irtibata geçerek üye oluyor. Ölüm Yardımı merkezi gereken formalite işlemleri yapılıp yasal izinleri aldıktan sonra üyesine öldürücü zehri veriyor. Dünyanın bir çok ülkesinde yasak olan ötanazi İsviçre’de serbest. İntihar eden kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ve ölüme yardımcı olan çalışan şahsi menfaati olmadığı sürece yasal bir engel yok. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ekrem kehribar 9 yıl önce Şikayet Et
    gün gelecek. yaşayanlar mezardakilere diyecekki keşke senim yerinde ben olsam.o günler geldi demekki.tabi gerçek toprağın altında karşına çıkıyor.Bizim karadenizli hocamız derdiki?toprağın altına girdinmi görürsün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı