Hayata tutunmak için protez bacak arıyor

Geçirdiği trafik kazası sonrası protez bacağı kırılan 35 yaşındaki Muhsin Alan, protez bacak almak için destek bekliyor.

Hayata tutunmak için protez bacak arıyor
Hayata tutunmak için protez bacak arıyor
GİRİŞ 24.08.2014 13:09 GÜNCELLEME 24.08.2014 13:09

Yaklaşık 20 yıl önce Diyarbakır'da çalıştığı inşaatın çökmesi sonucu sağ bacağı kangren olan Alan'ın bacağı kesildi. Kesilen bacağı sonrası psikolojik sorunlar yaşayan Alan'a doktorlar tarafından protez bacak takıldı. Protez bacağı sonrasında yeniden yürümeye başlayan Alan, hayata yeniden tutundu.
 

Protez bacağının takılmasının ardından otellerin çamaşırhanelerinde çalışmaya başlayan Alan 15 yıl önce Bodrum'a geldi.

İlçedeki otellerde bulunan büyük çamaşır makinelerinin tamiratını yaparak geçimini sağlayan Alan'a yaklaşık bir ay önce otogar civarında yürürken plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil çaptı. Kazada protez bacağı kırılan Alan, hem protezini hem de işini kaybetti.

Yeniden iş bulup çalışmak için protez bacağının yapılması gerektiğini ifade eden Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırsever insanlardan destek beklediğini söyledi.

Anne ve babasını kaybettiğini ifade eden Alan, "Diyarbakır'da amele olarak çalıştığım inşaat çöktü. Sonrasında sağ ayak parmaklarımı kıpırdatamaz oldum. Yapılan yanlış tedaviler sonrası bacağım kesildi. Bacağım olmadığı için bir dönem psikolojim bozuldu. Doktorların uyguladığı tedaviler sonrası protez bacakla yeniden hayata tutundum. Koltuk değneklerinin yardımı olmadan yeniden yürüyebildiğimi görünce çalışmaya başladım" dedi.

Su ve simit satarak bir süre hayatını sürdürdüğünü belirten Alan, "15 yıl önce Bodrum'a gelip çalışmaya başladım. Otellerin çamaşırhanelerine çalıştım. Çamaşır makinelerinin tamiratlarını yaptım. Çalıştığım yerlerde bana gösterilen yerlerde kaldım. Paramı kazandım, kimseye muhtaç olmadan hayatımı sürdürdüm" diye konuştu.

Yaklaşık 1 ay öncesine kadar çalıştığını dile getiren Alan, şunları kaydetti:

"Geçen ay yolda yürürken bir otomobil sağ ayağıma çarptı. Kaza sonrası protezim kırıldı. Çarpanlar arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Yeniden koltuk değneklerine muhtaç kaldım. Doğru dürüst yürüyemediğim için kimse iş de vermiyor. Artık hem işim hem de protezim yok.

Normalde iyi bir protez 20 ila 30 bin lira arasında değişiyor ama benim işimi 3 bin 500 liralık protez görür. Bu protezi alacak maddi gücüm yok. Bana bir hayırsever protez almak için destek olsun yeter. Sonrasında çalışarak yeniden hayatımı kazanmaya devam ederim. Şu an için ne evim, ne işim, ne de bacağım var. Bacağım olursa işim olur. İşim olursa da çalıştığım yerin bir köşesinde yatarım. Şimdilik sokaklarda yatıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış