İstanbul trafiğini Bloomberg çözecek

New York Times gazetesi, New York eski belediye başkanı Bloomberg’ün haziranda Türkiye ziyaretinin detaylarını aktaran bir habere imza attı

İstanbul trafiğini Bloomberg çözecek
İstanbul trafiğini Bloomberg çözecek
GİRİŞ 26.08.2014 08:06 GÜNCELLEME 26.08.2014 11:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Haberde, Türkiye’deki sigara içme oranlarını düşüren “Dumansız Hava Sahası” projesinin mimarı ve fonunu sağlayan kişi olan Michael Bloomberg’ün bir projesinin de İstanbul’u trafikten kurtarmak olduğu aktarılıyor.

Bloomberg’e Türkiye gezisi sırasında eşlik eden New York Times muhabiri Landon Thomas Jr.’ın haberine göre, 35 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 16’ıncı insanı olan Bloomberg, ölmeden önce tüm parasını dünyayı daha yaşanılabilir bir yer haline getirecek projelere harcamayı düşünüyor.

Sigara içme oranını düşürecek

Bloomberg’ün projeleri arasında İstanbul sakinlerinin en büyük şikayetlerinden biri olan trafiği azaltmak ve Türkiye’deki sigara içme oranını daha da düşürmek yer alıyor.

Proje Erdoğan’a iletildi

ABD’nin New York kentine 2003 yılında sigara yasağını getiren Bloomberg, servetini kullanarak dünyada en fazla sigara içilen ülkelere bu projesini ihraç etmek için kolları sıvamıştı. Bu ülkelerden biri de Türkiye idi. Bloomberg’ün vakfı önce Türkiye’deki sigara karşıtı dernekler, aktivistler ve sağlık çalışanları ile temasa geçti. New York Times’ın haberine göre, Bloomberg’ün belediye başkanı olduğu sırada çalıştığı Kelly Henning, Türkiye’deki kampanyanın liderliğini üstlendi. Sağlık Bakanlığı ile bağlantıları olan Türk uzmanlar, o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kulağını çınlattı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri aracılığıyla projeden haberdar olan Erdoğan da tam destek sözü verdi. Böylece Toraks Derneği ile ortaklaşa yürütülen “Dumansız Hava Sahası” projesi doğdu.

‘Türkiye sayesinde Nobel alacağım’

Projesinin başarılarını yerinde incelemek için Türkiye’ye gelen Bloomberg, İstanbul’da Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi üyeleriyle buluşmuştu. Bu görüşmedeki anektodların aktarıldığı habere göre Bloomberg, “Türkiye harika bir örnek, diğer ülkelere de bu başarı aktarılabilir” dedi. Bloomberg, “Kim bilir belki de bu sayede Nobel Ödülü alırım” diye de espri yaptı.

Bloomberg, Türkiye ziyareti sırasında özel jeti ile Rize’ye giderek Erdoğan’ı ziyaret etmişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • cainan cenk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamin orda ne isi var... kovalayin bu adami .new yorkun kazanci %5 israile giitti ve kardeslerimizi bombaladilar ayrica bu adam trafige hicbirsey yapamaz heryeri citi bankin bisikletleriyle doldurcak kendine yeni yatirim ariyorr inanmayin park yeri yok zaten bulamayacaksiniz hic.. netanyahunun newyork versiyonu, keske orda olsam kafasina bi tas indirirdimm..
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin en pis`ine. Vay Arkadas Ya Huuu! Dunyanin en pisine kaldik demek ki....Halimiz cok rezil olur bu gelirse!!
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan ortada, nankör değilim, yapılanı takdir ediyorum.. Irkçılık yapılmasına, durduk yere hayır yapılan kişinin suçlanmasına karşıyım.
    Cevapla
  • bay_yakamoz41 9 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKA MEDYASI-YEHUDİ. Bu adam aslen yebhudi olup tüm amerika medyasına yön veren bir kişidir. çok hayırsever biriyimiş gerçekten duygulandım. bir yehudi neden Türkiye'ye yardım etsin ? bunun altında kesinlikle bir şey var. çıkar yakında kokusu..
    Cevapla
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    ASLA GÜVENMEM. Bu alem bize düşmandır. Lehimize olacak hiçbir şeye imza atmazlar. Mutlaka bir pislik vardır içerisinde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler