Kuş yuva yaptı diye kullanıma kapattı

Hakkari TSO Başkanı Taş, pencereden giren kuşun yuva yaptığı hizmet binasının üçüncü katındaki tuvaleti personelin kullanımına kapattı.

Kuş yuva yaptı diye kullanıma kapattı
Kuş yuva yaptı diye kullanıma kapattı
GİRİŞ 26.08.2014 16:41 GÜNCELLEME 26.08.2014 16:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Taş, pencereden giren üveyik kuşunun yuva yaptığı hizmet binasının üçüncü katındaki tuvaleti personelin kullanımına kapattı.

TSO Başkanı Servet Taş, üveyik kuşlarının yaklaşık 1 ay önce personel tarafından kullanılan tuvaletin açık penceresinden girerek yuva yaptığını belirterek, o zamandan sonra bu tuvaleti kullanıma kapattığını söyledi.

Kapıya 'Arızalıdır' yazısı astıran Başkan Taş, "Yaklaşık bir ay önce tuvaletin penceresine dişi üveyik kuşu tarafından yuva yapılıp yumurtalar bırakıldı. Bunu fark ettikten sonra tuvaleti kullanıma kapattık. 'Arızalıdır' diye bir uyarı levhası astık. Anne kuşun yaptığı yuvayı ve yavru kuşun yumurtadan çıkışını gözlemledik. Rahat olmaları için elimizden gelen çabayı gösterdik. Şimdi yavru kuş, iki haftalık oldu. Amacımız çevreye karşı duyarlılığı arttırmak" dedi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    2. devam. Ayni zamanda karakter yetmedigi icin devam ediyorum; kuslarin tasidigi hastaliklar(bit, pire,kene vs gibi hayvanlari saymiyorum) oldukca yuksek. Kuslarin toparlayip tasidiklari tum hastaliklar direk balkonunuzda biter! Balkonda camasir kurutuyorsun, gelip guvercin kus yuvasi yapti, eee, tutup guvercin icin aylarca camasir yikamiyacakmisiniz?? Akil var mantik var, HURAFE VE BATIL INANCLARI BIRAKIP iSLAM`A , iLiM VE BiLiME Yonelmedikten sonra hicbirsey goremeyiz! Yuvayi 1 gunde yapmazlar, ufak ufak tasima yaparlar-dal-cop vs vs.Bunlari tasirlarken, tam sekil almadan bunlar toparlarsaniz ve ortu cekerseniz balkonunuza bir daha gelmezler. Yumurtaya yatarsa,ya bekleyeceksiniz yada annesi ve esini yakalayip yuva ile beraber baska bir kapali guvercinlige tasiyacaksiniz(zor bu ama yapiliyor,imkaansiz degil)...
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    @Hursit Dilaver. Aynen senin yazdiklarin gibi, Hadislerden ve dinden yoksun yazmak ve calismak, dinden yoksun sekilde sozler ve Mubareklerin(Buyuk kutuplardan ve Seyhlerden bahis) kalbini hazirladi Osmanli`nin sonunu! `Karinca bolluk getirir` diye karincalari kaldirmazsan,evinin temelini sokerler bitirirler! Senin dedigin gibi `kovmayayim` de, evinin boyasina komple yakici diskilari ile yok etsinler...Guvencin diskisi tuglayi ve saci nasil yakar,bilen bilir,bundan dolayi bir cok yurtdisindaki istasyonlara guvercinlerin konmasini engelleyici tel konur! BOS YERE OLDURMEK veya yok etmek caiz degildir elbet amma hayvan gelip rizkini senin oldugun yerde aramaya calisiyorsa,o zaman tedbirini almazsan derdin bitmez!... ALLAH (c.c.) hayvanlari bizler icin yaratmistir, yurtdisinda kopegini insandan cok seven var Afrikada insanlar acliktan olurken kopeklerine yuzbinlerce dolarlik harcamalar yapiyorlar veterinerlerinde!!! Hurafelere degil, ISLAM dinine bakmak gereklidir!! Yavrulamissa, dokunulmaz!
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    sakın yıkmayın o yuvaları.. ne var bunda. kuş yuvasını yıkmak uğursuzluk getirir ve kendi yuvası dağılır. tesbit edilmiştir bu. onun için sakın ola,o yuvaları yıkmayın.osmanlı bile özel kuş evleri yapmıştır da onun için 600 yıl hüküm sürdü. son olarak ittihatçılar ve sonra gelen onların yamakları falan, buna dikkat etmedikleri için bir türlü iflah olmadılar. bakın yıl 2013. hala debelenmedelerde.. artık sekerat dönemleri geldi. dilleri dönmiyeceği için kelimei şehadet bile diyemeden göçecekler. ne feci di mi..bari, şu son pandispanyacıların koruyucu kanatları altındayken, hiç olmazsa lailahe illallah desinler diyeceğim ama bu yaştan sonra da zorlarına gider.aşağıda hesap verecekleri nemrutlarına,fravunlarına,kısralarına,süfyanlarına karşı mahcup olurlar da başlarını kaldıramazlar.onun için aşağıda kontrpiyede ya da ikilemde kalmak istemezler.onları pandispanyacılar da kurtaramaz artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu