Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi

Girensun'da bir çiftçi tarafından yavruyken bulunan çift başlı yılan, Antalya'daki Sürüngen Evi'ne getirilerek özel beslenmeye alındı.

Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi
Çift başlı yılan Antalya'ya getirildi
GİRİŞ 29.08.2014 19:34 GÜNCELLEME 29.08.2014 19:34

Burunucu köyündeki fındık bahçesinde çalışan bir çiftçi tarafından bulunan çift başlı yılan, Antalya'daki Fear Ttrophy Sürüngen Evi'ne getirildi.

Burada yapılan incelemede, çift başlı yılanın iki yemek borusu ve gırtlağı bulunduğu tespit edildi. Kendisi için özel hazırlanan bir odada karantina altına alınan yılan, özel besinlerle beslenmeye başlandı. İki kafadaki yemek borusu da normal yılan yavrularına göre daha ince olması nedeniyle yılana yeni doğmuş farenin ön bacağı ve küçük çekirgeler verildi.

Sürüngen evinde uzman olarak çalışan Özgür Ergeldi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift başlı yılanlara milyonda bir rastlandığını kaydetti.

Bu yılanın doğada hayatta kalma şansı olmadığını ifade eden Ergeldi, çift başlı yılanın bakımını itinayla yaptıklarını ve fiziki olarak kendisini toplamasını beklediklerini bildirdi. Ergeldi, iki haftalık kontrolün ardından yılanın ziyaretçiler tarafından da görülebileceğini dile getirdi.

1 kilo 700 gram ağırlığında dev kurbağa da bulunuyor

Fear Trophy'de dünyanın çeşitli yerlerinden 90 çeşitte 180 sürüngen yer alıyor. Fear Trophy'de zehirli yılan, tarantula, akrep, bukalemunun yanı sıra zehirli ok kurbağaları ve 1 kilo 700 gram ağırlığında dev kurbağa da bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk