Su kurumasın diye 100'ü aşkın kurban kestiler

Kaynak suyun kurumaması için her yıl çevre köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından 100'ü aşkın kurban kesiliyor.

Su kurumasın diye 100'ü aşkın kurban kestiler
Su kurumasın diye 100'ü aşkın kurban kestiler
GİRİŞ 30.08.2014 00:22 GÜNCELLEME 30.08.2014 00:22

Batman'da Ağustos ayının son haftasında Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı köyü yakınlarında bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Armutlu, Geçitaltı ve Tosunpınar köylerinin içme suyunu karşılayan kaynak suyun kurumaması için etkinlik düzenliyor.

Etkinlikte 100'ü aşkın kurban kesen köylüler, kazanlarda pişirdikleri etleri etkinliğe katılan misafirlere ikram ediyor. Gün boyunca su kenarında zaman geçiren vatandaşlar, halay çekip eğleniyor. Kurban kesen ailelerden Ömer Toprak, kaynak suyun yöredeki köyler için önemine değinerek, her yıl ağustos ayının son haftasında toplandıklarını söyledi.

Yöre halkının kurban kesilmemesi durumunda kaynaktan kan akacağına inandığını bildiren Toprak, her yıl tekrarlanması nedeniyle kurban kesiminin gelenek haline geldiğini söyledi. Ayrıca aralarında husumet bulunan ailelerin bir araya getirilerek barıştırıldığını dile getiren Toprak, her yıl 100'ü aşkın kurban kesildiğini kaydetti.

Geleneği yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Resul Aktaş ise "Büyüklerimiz kurban kesilmezse su yerine kan akacağını söylüyordu. Biz de onlardan gördüklerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...