20 yılda 300 bin Km. yapan taksiciye ilginç ödül

New York'ta 1995'ten beri 300 bin kilometre yol yapmasına rağmen hiç trafik suçu bulunmayan Fred Amoafo, en güvenli taksici seçildi.

20 yılda 300 bin Km. yapan taksiciye ilginç ödül
20 yılda 300 bin Km. yapan taksiciye ilginç ödül
GİRİŞ 02.09.2014 12:26 GÜNCELLEME 02.09.2014 12:26

ABD'nin New York kentinde Queens'de yaşayan 46 yaşındaki taksici Fred Amoafo'nun ilginç bir rekoru bulunuyor. 1995'ten bu yana kentte en az 300 bin kilometre yol kat eden Amoafo'nun resmi kayıtlara girmiş hiçbir trafik kazası, kural ihlali ya da trafik cezası bulunmuyor.

Bu özelliğiyle kentte faaliyet gösteren Taksi ve Limuzinler Komisyonu tarafından geçtiğimiz günlerde "en güvenli taksici" seçilen Amoafo'nun, şimdiye kadar en az 55 bin yolcuyu güvenle hedeflerine ulaştırdığı belirtiliyor. 

SIFIR HATA VİZYONU ÖDÜL GETİRDİ

Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun göreve gelmesinden sonra açıkladığı "Sıfır Hata Vizyonu" çerçevesinde ödüle layık görülen Fred Amoafo, basın mensuplarıyla ödül töreninin ardından küçük bir sırrını da paylaştı.

"Aslında iki ay kadar önce polis beni bir hatamdan dolayı uyardı" diyen Amoafo, Manhattan'daki 6'ncı Cadde'nin bir sokağından dönerken mecburen kural ihlali yaptığını anlattı. Amoafo, "Ama kusur bende değildi, öndeki bir araç yolu kapatmıştı" ifadelerini kullandı.

Polisin sözlü uyarısı nedeniyle bu küçük kusurun trafik kayıtlarında görünmediğini kaydeden Amoafo, 20 yıllık kariyerinde başka ihlal yapmadığını yineledi. Fred Amoafo'yla birlikte 295 taksi ve limuzin şoförünün daha ödüllendirildiği kaydedilirken, "sıfır hata" oranınınsa sadece Amoafo'da olduğu vurgulandı. Amoafo mesleğinde sıfır hatayla çalışmasının formülünü "Normalde sakinim ve direksiyon başında da sakin olmaya çalışıyorum. Kendimi hiçbir şey için zorlamıyorum" sözleriyle açıkladı.

Bazı yolcuların sabırsızlandığını ve kendilerini yola attığını da belirten Fred Amoafo, "Şoför olarak siz dikkatli olmak durumundasınız, çünkü sizin hatanız onları öldürebilir" dedi.

8 yıl önce Brooklyn semtinde bir aracın gelip kendisine çarptığını kaydeden Amoafo, "Olayda sadece maddi hasar oluştu, ama bana vuran aracın şoförü ölebilirdi" şeklinde konuştu.

Araç kullanırken müşterilerini rahat ettirmeyi de birinci önceliği haline getirdiğini belirten Amoafo, arabasına binenlere caz müziği dinlettiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor