Tekirdağ'dan Venedik'e yolculuk başladı

Tarihi Venice Simplon Orient Express, 15 vagonda 43 çalışan ve 100'e yakın yolcusuyla Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden hareket etti.

Tekirdağ'dan Venedik'e yolculuk başladı
Tekirdağ'dan Venedik'e yolculuk başladı
GİRİŞ 05.09.2014 21:31 GÜNCELLEME 05.09.2014 21:31

Tren Müdürü Silvia Cerroni, tarihi Venice Simplon Orient Express'in, Çerkezköy'den hareket ederek 4 günlük bir yolculuk sonunda Venedik'e ulaşacağını söyledi.

Cerroni, yarın Bükreş'e ulaşacaklarını, yolcuların orada konaklayacağını ardından Budapeşte'ye gideceklerini ifade etti.

Daha sonra Viyana'ya kısa süre uğrayacaklarını belirten Cerroni, ''4 günün sonunda sabah 10.00'a Venedik'e varmış olacağız. Bu güzergahı Orient Express geçmişte uyguluyordu. Tarihçesinde de olduğu gibi sefer birkaç gün öncesinde Paris'te başladı. Paris'ten aynı güzergah üzerinden buraya geldik. Buraya gelmeden önce, tren Sinai ve Varna'ya uğrayarak İstanbul'a geliyordu. Bu durumda, geçmişte Orient Express'in kullandığı güzergah bu'' diye konuştu.

Trende, 15 vagonluk bir dizi olduğunu ifade eden Cerrroni, bunların 4'ü hizmet vagonu, 3'ü restoran 1'i bar olmak üzere hizmet amaçlı kullanıldığını kaydetti. 15 vagon ile yola çıktıklarını ifade eden Cerronı, vagonların eski tarihli olduğunun da göz önüne alınması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı