İngiliz geline atlı develi düğün

Fethiye’de tanıştığı barmenle Türk geleneklerine göre evlenen İngiliz mühendis Abbie Victoria Donegan için atlı develi düğün düzenlendi.

GİRİŞ 08.09.2014 18:41 GÜNCELLEME 08.09.2014 18:46

Fethiye’ye 3 yıl önce ailesiyle birlikte tatile gelen İngiliz mühendis Abbie Victoria Donegan (21), Ölüdeniz’deki bir otelde barmenlik yaparken tanıştığı Erkan Kahya ile atlı, develi ve eşekli bir düğünle dünya evine girdi. İngiliz gelinin ailesinin yanı sıra Manchester kentinde yaşayan çok sayıda akrabası da Türkiye’ye gelerek 3 gün 3 gece süren düğün törenine katıldı.

Ölüdeniz Plajı’nda gün batımında gerçekleşirken nikahın ardından salona gelen genç çift, davul zurnalarla karşılandı. İngiliz gelin Abbie Victoria Donegan beyaz bir at, Türk damat Erkan Kahya ile gelinin babası da birer deveye binerek gelin alma törenini gerçekleştirdi. Türk ve İngiliz bayrakları eşliğinde davullar zurnalar çalarak Hisarönü Meydanına kadar gelin at, damat ve kayınpederi de deve üzerinde yol aldı. Atlı ve develi düğün yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Turistler cep telefonlarıyla at üzerindeki gelin ve deve üzerindeki Türk damadın bol bol fotoğrafını çekti.

GELİNE KINA, DAMADA TIRAŞ

Hisarönü barlar sokağında gelin attan damat ve diğer yakınlarının yardımıyla indirildikten sonra çifte davul zurna eşliğinde bol bol oynadı. Türk ve İngiliz davetlilerde türküler eşliğinde yaklaşık 1 saat boyunca oyun oynadıktan sonra cadde ortasına getirilen bir sandalyeye Türk damat Erkan Kahya oturdu. Bir erkek berberi damada önlük takıp fırçayı sabunlayıp sakal tıraşına başladı. Damat tıraşı özellikle İngilizler tarafından dikkatle izlendi. Bu sırada davul ve zurnaların sesi Hisarönü barlar sokağını adeta çınlatırken bu kez bir başka sandalyeye İngiliz gelin oturup çaydaçıra söylenmeye başladı. Türk ve İngiliz kızları İngiliz gelinin çevresinde dönerken onlarca kişi önünde gelinin eline kına yakıldı. Çevredeki barların terasından bu anı izleyenler alkış tutarken kına töreninin ardından bu kez gelinin babasından kızını isteme seremonisi gerçekleştirildi.

Gelinin babası “Gençler birbirini sevmiş bende verdim” derken, karşılığında hiçbir şey istemedi. Cadde ortasındaki oyunların ardından gelin alma ekibi cadde turu yaptıktan sonra tekrar yemekli eğlenceli düğün için otele dönüldü. Burada F Dans Ekibi çeşitli gösteriler yaparken özellikle İngiliz turistler bu gösterileri ilgiyle izledi.

“BİLDİĞİN İNGİLİZ KIZLARINDAN DEĞİLİM” DEMİŞ

Türk geleneklerine göre evlenen İngiliz gelin Abbie Victoria Donegan ile Türk damat Erkan Kahya’nın 3 yıl önce ilginç bir şekilde tanıştıkları ortaya çıktı.  Abbie’nin 3 yıl önce ailesiyle birlikte Kahya’nın çalıştığı bara geldiği ve kendisine yaklaşan Kahya’nın ‘özel bir kokteyl hazırlama’ talebini “Ben senin bildiğin İngiliz kızlarından değilim” diyerek, geri çevirdiği öğrenildi.

4-5 gün sonra tekrar bara gelen Abbie’ye eliyle servis yaptığını belirten Kahya, arkadaşlıklarının başladığını sonunda evlenmeye karar verdiklerini anlatarak, “Abbie, Türkiye’yi çok sevdiği için düğünün Türk usulüne göre yapılmasını istedi. Düğünden sonra İngiltere’de yaşayacağız” dedi.

Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiğini kaydeden İngiliz gelin Abbie ise, şunları söyledi: “Çok mutluyum. İyi ki  Erkanla tanışmışım”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor