Bakan Müezzinoğlu sayesinde sigarayı bıraktı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na, Kırklareli ziyareti sırasında verdiği "sigarayı bırakma" sözünü tutan vatandaşa, takım elbise hediye edildi.

Bakan Müezzinoğlu sayesinde sigarayı bıraktı
Bakan Müezzinoğlu sayesinde sigarayı bıraktı
GİRİŞ 10.09.2014 13:00 GÜNCELLEME 10.09.2014 13:00

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na verdiği "sigarayı bırakma" sözünü tutan Tayfun Tezcan'a takım elbise hediye etti.

Vali Yaman, makamında yaptığı açıklamada, Bakan Müezzinoğlu'nun mart ayında Lüleburgaz ilçesinde esnafı ziyaret ettiğini anımsattı.

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Müezzinoğlu'nun ziyareti sırasında sigara içerken gördüğü Tayfun Tezcan'dan, zararlı alışkanlığını bırakmasını istediğini belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Tezcan da sigarayı bırakma sözü verdi ve bıraktı. Bu davranışın örnek olması gerekiyor. Hükümetin tütün kullanımı konusunda ciddi çalışmaları var. Dünyada tütünle mücadeleyi en iyi yapan dört ülkeden bir tanesiyiz. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'nin dünyada en az sigara içilen ülke olmasını hedefliyoruz. Sigara sebebiyle ölümlerin az olduğu bir ülke olmak istiyoruz."

VALİ TAKIM ELBİSE HEDİYE ETTİ

Tezcan da 11 yıldır günde 3 paket sigara içtiğini ve Bakan Müezzinoğlu'nun desteğiyle sigarayı bıraktığını ifade ederek, "Sigarayı bırakmak isteyenlerin kararlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yaman, Tezcan'a sigarayı bıraktığına dair belge ve takım elbise verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak