Kırmızı ışıkta beklerken kör oldu

İzmir'de yaşayan 55 yaşındaki işadamı Nesim Taşdemir'in hayatı 15 yıl önce kırmızı ışıkta beklerken yaşadığı görme kaybı nedeniyle değişti.

 Kırmızı ışıkta beklerken kör oldu
Kırmızı ışıkta beklerken kör oldu
GİRİŞ 15.09.2014 13:59 GÜNCELLEME 15.09.2014 13:59

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) öğrencilerinden Nesim Taşdemir, filmleri aratmayan sıradışı bir yaşam öyküsüne sahip. Girişimcilik eğitimi almak için 55 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturan görme engelli işadamı, 15 yıl öncesine kadar sağlıklıydı. 1999'da İzmir'in Üçyol semtinde aracıyla kırmızı ışıkta beklerken bir anda dünyası karardı. Ani görme kaybı nedeniyle 40 yaşında kör olan işadamı, 2 kez Ankara'da, 1 kez de İstanbul'da ameliyat geçirdi. Almanya'ya gitmesi önerilince bu ülkede de 2 kez bıçak altına yattı, ancak iyileşemedi. Tüm ümitlerini yitiren Taşdemir, tedavi masrafları yüzünden servetini de kaybetti.

ÜNİFORMA TESİSİ KURMAK İSTİYOR

Bunalıma girip 3 defa intihara teşebbüs eden, hepsinde de son anda kurtarılan Taşdemir, psikolojik destek alıp karanlık dünyasıyla barıştı. Taşdemir, bir arkadaşının verdiği borç parayla daha önce yaptığı kuruyemişçiliğe ve ardından müteahhitliğe geri döndü. En büyük hayali olan üniforma üretim tesisini KOSGEB desteğiyle kurmak için GESEM'e başvuran Taşdemir, azmiyle herkese örnek oldu.

SON GÖRDÜĞÜ TRAFİK POLİSİ OLDU

4 çocuk, 7 torun sahibi Nesim Taşdemir, "Kırmızı ışıkta beklerken en son gördüğüm bir trafik polisiydi. Beynimde şimşek çakmış, dünya önce mosmor olmuş, sonra da tamamen kararmıştı. Kıyamet koptu ölüyoruz zannettim, son gördüğüm o polisin ‘aracını çek' demesiyle kör olduğumu anladım, dünyam yıkıldı. Yaklaşık 1.5 yıl tedavi görüp iyileşememe bir de tüm servetimi harcamanın üzüntüsü eklenince dünyam iyice karardı, bu yüzden 3 defa ölmeyi denedim. İyi ki üçünde de beni kurtarmışlar, zamanla körlüğe alıştım. Kendimi engelli olarak kabul etmiyorum, eskiden nasıl yaşıyorsam öyle yaşamaya devam ediyorum. Sürekli hayatın içindeyim, hatta daha üretkenim. İzmir Bakkallar Odası'nda 4 yıl yönetim kurulu üyeliği bile yaptım. Üniforma üretim tesisi kurmayı kendime hedef olarak koydum. Gediz Üniversitesi'nde öğrendiklerimle bunu başarmayı, burada çalıştırmak istediğim 100 engelli için de çok arzu ediyorum. Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir girişime imza atmak istiyorum, başaracağıma da yürekten inanıyorum" dedi.

EN ÇOK DENİZİ ÖZLEDİ

Nesim Taşdemir, en çok denizi seyretmeyi özlediğini, İzmir Körfezi'nde günbatımını bir daha göremeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadığını da ifade ederek, "İzmir'i, evimizi ve sevdiklerimi görmeyen gözlerimin önünden hiç eksik etmiyorum. Ancak bazı şeyler eksik. Görme engelli olduktan sonra çocuklarımı evlendirdim. Gelinlerimi, damatlarımı ve torunlarımı bilmiyorum, acaba nasıllar diye düşününce içime hüzün çöküyor. Keşke onları da bir kez olsa görebilseydim" diye konuştu.

ANİ GÖRME KAYBI NEDİR?

Göze veya beynin görme merkezine giden damarlardan birinde daralma veya tıkanma olduğunda görme kaybı meydana gelir. Bazen de damarlarda değil, göz sinirlerinde iletim bozukluğu yapan hastalıklara bağlı da olabilir. İster tek gözde, ister iki gözde ani görme kaybı olduğunda hastanın acilen göz doktoruna muayene olması gereklidir. Uzmanlar, yüksek kolesterol nedeniyle damarların tıkanması ya da göze giden damarlarda emboli atması sonucu görme kaybı yaşanabileceğini belirterek, böyle bir durumda yeniden görme şansının çok yüksek olmadığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!