Kavga ettiği eşini 'terörist' diye ihbar etti

Fransa'nın Bordeaux'da bir koca, kavga ettikten sonra evi terk eden karısı hakkında polise "Libya'ya cihada gidiyor" diye ihbarda bulundu.

Kavga ettiği eşini 'terörist' diye ihbar etti
Kavga ettiği eşini 'terörist' diye ihbar etti
GİRİŞ 15.09.2014 19:44 GÜNCELLEME 15.09.2014 19:44

Karısının ayrıca, ''radikal dinci olduğunu, peçe giydiği ve ABD ile İsrail hakkında ırkçı ve nefret dolu söylemlerde bulunduğu'' ihbarında bulunan kocanın şikayeti üzerine polis bölgede araştırma başlattı.

Sud Ouest gazetesinin haberine göre, ihbarı değerlendiren polis, evden cihat için kaçtığı iddia edilen genç kadını, bir bayan arkadaşının evinde buldu.

Kocası ile sert tartışmalar yaşayan kadının "peçeli değil, mini etekli olduğu, radikal dincilik ve cihatla hiçbir alakası olmadığını" tespit eden polisin, kocanın kıskançlıktan dolayı "asılsız ihbar ve haksız yere karalama" suçundan dava açılması için talepte bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün basına yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'deki savaşlara giden, gitmek isteyen veya buralardan dönen Fransız vatandaşı ve bu ülkede oturma izni olan kişilerin sayısının 930 civarında olduğunu açıklamıştı. Cazeneuve, gelen ihbarlar sonucu yaklaşık 70 kişinin ise yurt dışına savaşmak için gitmesinin engellendiğini bildirmişti.

Fransa'da parlamentoda kabul edilen yasa, yurt dışındaki savaşlara katılmak için yola çıkanlara hapis cezası verilmesini öngörüyor. Meclise sunulan yeni tasarı, bu yasanın daha da sertleştirilmesini amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...