İkizlerin borcunu duyunca şok olacaksınız!

Antalya'da 2 yıl önce anne ve babaları ölen 4 yaşındaki ikizlerin üzerine 1 milyon liralık vergi borcu kaldı.

İkizlerin borcunu duyunca şok olacaksınız!
İkizlerin borcunu duyunca şok olacaksınız!
GİRİŞ 19.09.2014 07:54 GÜNCELLEME 19.09.2014 07:54

Çocuklara bakan teyzeleri, mirası ve borcu ret için dava açtı.Konyaaltı ilçesinde 2012 tarihinde tartışan Deniz ve Sabit D. çifti kendilerini denize atmış, cesetler ise farklı noktalardan günler sonra bulunmuştu. Çiftin, 18 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları ve kendi isimlerini taşıyan biri kız, diğeri erkek ikiz çocukların bakımlarını teyzeleri üstelenirken, müteahhitlik yapan Sabit D'nin alacaklıları kapıya dayandı. Borçlardan dolayı çiftin İstanbul'daki evlerinin eşyalarına haciz geldi. 4 yaşındaki Deniz ve Sabit'in geleceğini düşünen teyze Semiha Eğmen, tereke davası açtı. Eğmen, bu davada ikizlerin babalarının ait 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olduğunu öğrendi.

Borçtan ve mirastan vazgeçmek için çocuklar adına dava açtıklarını söyleyen Eğmen, hukuki sürecin devam ettiğini kaydetti. Eğmen, “Çocukların geleceği ipotek altında. Çocuklar 14 aylıkken annelerini ve babalarını kaybetti ama babalarından kalan borçla mücadele ediyorlar. Çocukların bakımını üstlendik, ne mirasını ne de borçlarını istiyoruz. Şu anda tek isteğim çocukların iyi imkanlar ölçüsünde eğitimlerini tamamlayabilmeleri" dedi.

İkizlere annelerinden kalan bir ev ve otomobilin bulunduğunu dile getiren Eğmen, “Bu mallarında çocuklara kalması için mücadele ediyoruz. Çocukların babalarının emekli maaşını alabilmeleri için de girişimde bulunduk. Ancak bu konuda da borç çıktı. Çocuklara babalarından yetim maaşı bağlatabilmek için SGK'ya dava açtık. Dava Yargıtay aşamasında” diye konuştu.

Eğmen, tek isteğinin çocukların güzel bir eğitim almaları ve bu konuda duyarlı kişilerin kendilerine yardım etmesi olduğunu kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer