Böyle ekmek görmediniz!

Eskişehir’de bir fırıncının ürettiği hayvan figürlü ve isim yazılı ekmekler, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Böyle ekmek görmediniz!
Böyle ekmek görmediniz!
GİRİŞ 25.09.2014 11:58 GÜNCELLEME 25.09.2014 11:58

Deliklitaş Mahallesi İki Eylül Caddesi’nde ekmek fırını bulunan ve 18 yıldır esnaflık yapan evli 2 çocuk babası Mehmet Akbal, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine hayvan figürlü ekmek üretimine başladı.

Kaplumbağa ve kedi figürlü ekmek üreten Akbal ayrıca, özel siparişle üzerinde isim yazan ekmekleri de satışa sundu. Vatandaşlar tarafından ilgi gören ekmeklerle ilgili olarak Akbal, hayvan figürlü ekmeklerin çocukların daha çok dikkatini çektiğini ifade etti.

Yaklaşık bir aydır üretim yaptıklarından bahseden Akbal, “Bir arkadaşım bana görüntü gönderdi. “Bunlardan sen de yapabilir misin?” diye öneride bulundu, biz de denedik ve gayet şık oldu. Çocukların çok ilgisini çekiyor. Ekmeklere isim yazmayı da kola firmalarından esinlendik desek yalan olmaz. Müşterilerimizden ilgi görüyor, memnunuz” dedi.

SIRADA BALIK VE FİL VAR

Şuan kaplumbağa ve kedi figürlü ekmekler ürettiklerini kaydeden Akbal, “Ustamızın elinden geldiği takdirde ileride balık ve fil gibi hayvanların figürüyle de ekmek yapacağız. Bu gidişle ustamız yakında heykeltıraş olacak” diye konuştu. Ekmeklerin en çok çocuklar tarafından ilgi gördüğünü aktaran Akbal, şöyle devam etti:

“En çok çocukların ilgisini çekiyor, bir gün önceden sipariş verirlerse değişik şekilde isimlerini de yazabiliriz. Bundan sonraki çalışmalarımızda çocukların sevdiği çizgi film kahramanlarından da üretime başlayacağız.”

Akbal ayrıca, ekmeklerin Eskişehir’de ilk olma özelliği taşıdığını, Türkiye’de benzerine rastlamadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu