Gamze'nin hayali 8 ay sonra gerçek oldu

Erken yaşlanma olarak bilinen progeria hastalığına dikkat çekmek için Türkiye'de ilk kez '2014 Progeria Çocukları Buluşması' gerçekleşti.

Gamze'nin hayali 8 ay sonra gerçek oldu
Gamze'nin hayali 8 ay sonra gerçek oldu
GİRİŞ 27.09.2014 14:44 GÜNCELLEME 27.09.2014 14:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Şubat'ta Almanya ziyareti kapsamında kabul ettiği progeria hastası 13 yaşındaki Gamze Yağar'ın "yaşıtlarıyla Türkiye'de buluşma" hayali gerçek oldu. Erdoğan'ın devreye girmesiyle önceki yıllarda yurt dışında yapılan "Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması", Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) işbirliğiyle İstanbul'da yapıldı.

Bostancı Dedeman Otel'de gerçekleşen buluşmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı. Progeria hastası çocuklar ve aileleriyle sohbet eden Bakan İslam, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Gamze Yağar'la da ilgilendi. Etkinlikte konuşan İslam, çocukları ve ailelerini "İstanbul'a hoş geldiniz" diyerek selamladı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SİZE ÇOK SELAMI VAR"

Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması'nı Gamze Yağar'ın organize ettiğini hatırlatan İslam, şu bilgileri verdi: "Gamze Yağar, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şubat ayında Almanya'da bir araya geliyor. Gamze progeria hastası çocukların her yıl bir ülkede toplandıklarını ve orada aileleriyle beraber sosyalleşmeye çalıştıklarını, hastalık hakkında duyarlılık oluşturduklarını Cumhurbaşkanımıza anlatıyor. Cumhurbaşkanımız, dönüşte bu işle Bakanlığımızı görevlendirerek; 'Siz progeria hastası çocukları arayın ve bir araya getirin, Türkiye'de ağırlayın' dedi. Dolayısıyla talimatı Gamze'nin arzusu üzerine Cumhurbaşkanımızdan almış olduk. Bu buluşmada Türkiye'de gerçekleşmiş oldu. Cumhurbaşkanımızın da size çok selamı var."

"İLGİNÇ BİLGİLER EDİNDİK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, progeria hastalığıyla ilgili çok ilginç bilgiler edindiklerine dikkati çekerek, "Progeria hastalığı çok nadir görülen bir genetik hastalık, DNA ve kromozom sorunu. Nadir demek olmadığı, özellikle bizim gibi sosyal devlet olduğunu söyleyen ülkelerin bu sorunu görmemesi anlamına gelmiyor. Bu sorunu görmemiz, farkındalık oluşturup, mümkün olan bütün tedavi çarelerini aramamız lazım" ifadelerini kullandı. Çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, yaşadıkları süreyi mutlu ve aileleriyle birlikte huzurlu geçirmelerini sağlayacak imkanların oluşturması gerektiğini vurgulayan İslam, gelecekte de progeria hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmayı sürdüreceklerini söyledi.

ÇOCUKLAR 1 HAFTA İSTANBUL'U GEZDİ

Bakan İslam, buluşmaya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Belçika, İtalya, Fransa, Almanya, Portekiz ve Türkiye'den progerialı çocukların ve ailelerinin katıldığını belirterek, konukların bir hafta İstanbul'u gezdiğini anlattı. İslam "Umarım sevmişsinizdir. Sizi tekrar aramızda görmeyi arzu ederiz. İnşallah tekrar aramızda olursunuz. İstanbul 2014 Progeria Çocuklar Buluşması'na katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikte oyunlar oynayan çocuklara lokum ikram edildi.

İSTEĞİ 8 AY SONRA GERÇEKLEŞTİ

Gamze Yağar, geçtiğimiz şubat ayında o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan'dan arkadaşlarını Türkiye'ye davet etmek istediğini ve bir toplantı yapmak istediğini söylemişti. Erdoğan'da, Yağar'ın bu talebini olumlu karşılayarak danışmanlarına gerekli notları aldırmıştı. .

YORUMLAR 2
  • egeli ciftci 9 yıl önce Şikayet Et
    GÖNÜLLERİN CUMHURBAŞKANISIN. baba adamsın baba.eşin benzerin rakibin yok.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen Var,Ya Sen Recep Tayyip Erdoğan !. Büyükle Büyük, Küçükle Küçük, Engelli ile Engelli Oldun,Rabbim,de Seni Ağrıtıp İncitmesin !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar