Belediye başkanıydı, tavukçu oldu

Bartın'da nüfusu 2 binin altında olduğu için belediyesi kapanan Arıt beldesi eski başkanı Şahidi Kuşçu tavuk çiftliği kurdu.

Belediye başkanıydı, tavukçu oldu
Belediye başkanıydı, tavukçu oldu
GİRİŞ 28.09.2014 14:01 GÜNCELLEME 28.09.2014 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bartın'da nüfusu 2 binin altında olduğu için belediyesi kapanan Arıt beldesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Şahidi Kuşçu, 1 milyon 200 bin liralık yatırımla tavuk çiftliği kurdu.
 

1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen 55 yaşındaki Kuşçu, belde belediyesi kapanınca Turanlar köyünde sahibi olduğu 17 bin metrekarelik arazide tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Birikiminin yanı sıra teşvik de kullanarak 1 milyon 200 bin lira yatırımla bin 560 metrekare kapalı alana sahip tesis kuran Kuşçu, civciv yetiştirmeye başladı.

Kuşçu, AA muhabirine, ilk etapta aldığı 25 bin civcivi 43 gün yetiştirmesinin ardından anlaşmalı olduğu tavuk eti üretimi yapan firmaya sattığını ve başkanlığı bırakmasının ardından yöresinde üretime katkı sağlamak istediğini söyledi.

Yoğun çalışma temposunun ardından durağan hayata geçmenin sıkıcı olduğunu ve kendisinin de emekli modunda yaşamaktan ziyade aktif çalışmayı tercih ettiğini anlatan Kuşçu, şöyle konuştu:

"15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Çok aktif ve yoğun bir süreçti. Bu süreçten sonra kurmaya karar verdiğimiz tavuk çiftliğiyle yine boş durmamak istedim. Tabii her ne kadar belde belediyemiz kapanmış ve biz de belediye başkanlığından ayrılmış olsak da burada gördüğümüz eksiklikler, yapılması gereken işler hemen gözümüze çarpıyor. Halen o işi yapma mecburiyetindeymiş gibi hissediyorum.

Tabii resmi anlamda sorumluluğumuz olmadığı için bir şey de yapamıyor ve kendimi geri çekiyorum. Şu andaki işim olan tavukçuluk sektörüne dönüyorum. 15 yıllık belediye başkanlığı görevimden sonra bu işe alışmaya çalışıyorum çünkü bambaşka bir sektör. Sonuçta riskli iş, bilgi ve birikim istiyor.

Bu işe başlamadan çok geniş araştırma ve fizibilite yaptım, danışmanlık hizmeti aldım. 'Şu anda kendimi sektörde en az 10 yıllık tecrübe sahibi kişilerle aynı yerde görüyorum' dersem haksızlık etmiş olmam. Hedefimiz, 25 bin civciv kapasiteli çiftliği 3 kat büyütmektir."

Kuşçu, 15 yıl görev yaptığı beldede başta altyapı olmak üzere önemli eserler bıraktığına inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ünyedefatsabiroluncabaşedemeyenadam 8 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ' a katkısı olacakmış..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?