Avusturya'dan Mekke'ye yürüyerek gidiyor

Raklı baba, Alman annenin oğlu Thair Abud, kansere yakalanan ablasına destek olmak ve dua etmek için Avusturya'dan Mekke'ye yürüyor.

Avusturya'dan Mekke'ye yürüyerek gidiyor
Avusturya'dan Mekke'ye yürüyerek gidiyor
GİRİŞ 12.10.2014 17:57 GÜNCELLEME 12.10.2014 17:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3.5 ayda 2 bin 500 kilometre yol kat ederek Zonguldak'a gelen Abud, Nisan ayında ulaşmayı planladığı Mekke'de umre ziyareti yapıp ablası için dua edeceğini söyledi.

Müslüman olan 3 çocuk babası Thair Abud, çocukluğundan bu yana büyük sevgi taşıdığı evli ablası Zaussen Rubeling'in meme kanseri olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Abud, ablasına destek için genel müdürlüğünü yaptığı özel şirketten istifa etti ve ona dua etmek için umreye gitme kararı aldı. Mekke'ye yürüyerek giderek umre ziyaretini büyük bir maceraya dönüştüren, gittiği her yerde çektiği video ve fotoğrafları internet sitesine yükleyip ablasının sürekli kendisini takip etmesini sağlayan Abud, bu şekilde ablasına hastalığını unutturup moral vermeyi de amaçladı.

8 BİN 150 KİLOMETRE YÜRÜYECEK

8 bin 150 kilometrelik Mekke yolculuğu için geçen 25 Temmuz'da Avusturya'nın Graz kentinden yola çıkan Abud, 3.5 ayda Zonguldak'a ulaştı. Geceyi bir otelde geçiren Abud, Nisan 2015'te Mekke'ye ulaşmayı planlıyor. Umre ziyaretinde ablasının kanseri yenmesi için dua edeceğini belirten Abud, şöyle konuştu: Ablamla hayatımız boyunca birbirimize hep destek olduk. Onun hastalığı bizi çok üzdü. Bu yolculuğa yürüyerek çıkmamın nedeni, ona moral vermek, başka bir şeyle ilgilenmesini sağlayarak hastalığını unutturmak. Türkiye'ye gelene kadar bir çok ülke, onlarca şehire uğradım. Gittiğim her yerde çektiğim video ve fotoğrafları internet sitemde paylaşıyorum. Ablam an ve an bu video ve fotoğrafları inceliyor. Ayrıca internet üzerinden sürekli görüşüyoruz. Aslında bu yürüyüşü ablamla birlikte yapıyorum. Dolayısıyla o da hastalığını unutuyor ve benimle bu macerayı yaşıyor. Benimle meşgul olmak ona iyi geliyor.

'BİRBİRİMİZE HEP DESTEK OLDUK'

Çocukken de birbirlerine çok düşkün olduklarını vurgulayan Abud, Birimiz bir hata yaptığında, anne ve babamız tarafından sorgulanırken biz birbirimizi suçlamak yerine yan yana durup, 'beraber yaptık' diye suçu üstümüze alırdık. Beraber cezalandırılmak isterdik. Birbirimize hep destek olduk. Eğer ben hasta olsaydım o da aynı şeyi benim için yapardı" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    bi eksiklik var da ne . ya kardeşim allahın verdiği şu teknoloji den faydalansanda uçağa binip 2 saatte gitsende mekkeye allahın evine bir an önce kavuşsan duanı etsen olmazmı kendini ne den zora sokuyon senin işin gücün yokmu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
IMF'den Türkiye açıklaması