Satın aldığı araçta 5 bin 950 avro bulunca...

Konya'da bir galerici, İstanbul'dan aldığı ikinci el minibüste bulduğu 5 bin 950 avronun sahibine, adeta dedektif gibi çalışarak ulaştı.

Satın aldığı araçta 5 bin 950 avro bulunca...
Satın aldığı araçta 5 bin 950 avro bulunca...
GİRİŞ 16.10.2014 09:16 GÜNCELLEME 16.10.2014 10:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İkinci el araç alım satımı yapan Vehbi Acar, İstanbul'dan 34 BU 4016 plakalı bir minibüs satın aldı. Aracı Konya'ya getiren Acar, temizlik yaptığı sırada kitapçıkların bulunduğu çantayı açtığında, zarf içinde 5 bin 950 avro para olduğunu farketti.

Dedektif gibi çalışıp paranın sahibine ulaştı

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Acar, parayı bulduğunda hemen durumu birlikte çalıştığı babası ve kardeşine bildirdiğini söyledi. "Kardeşimle birlikte parayı görünce şaşkına döndük" diyen Acar, şöyle devam etti: "Zarfta banka dekontu da vardı. Önce, aracı satın aldığımız kişiye ulaştık. Paranın kendisine ait olmadığını söyleyince araçtaki evraklardan yola çıkarak satılan kişilere tek tek ulaştık. Bir dedektif gibi bilgilerin tamamını teyit ederek, sonunda paranın 2011 yılında aracı satan Yüksel Akuş'a ait olduğunu belirledik."

Üç kez el değiştiren minibüsteki paranın bugüne kadar farkedilmemiş olmasının kendilerini de şaşırttığını belirten Acar "Paranın o kişiye ait olduğundan şüphemiz yok. Kendisiyle telefonla konuştuk. Olayı anlatınca çok şaşırdı. 3 yıl önce koltuğun altındaki kitapçıkların içine parayı saklamış, sonra da unutmuş. Banka hesap numarasını aldık. Kendisine eksiksiz teslim edeceğiz" diye konuştu.

Acar, uzun yıllardır babası ve kardeşiyle ikinci el araç alım satımı gerçekleştirdiklerini, paranın sahibini bularak hayırlı bir iş yaptıklarını düşündüğünü dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Mehmet ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı insan hayırlı ülke. vicdanı olan insanlar sayesinde bu ülke ayakta duruyor
    Cevapla
  • talip baş 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Bu devirde böyle insanların olması insanı mutlu ediyor
    Cevapla
  • MUSTAFA ÇABAS 9 yıl önce Şikayet Et
    ADAM GİBİ ADAM. helal olsun
    Cevapla
  • nuri şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    hasanzafergültekin!. sen git bi tedavi ol.ciddi anlamda duygusal hezeyanlar içindesin. senin kine düşünce özgürlüğü değil toplumsal paranoya denilir. herkesi kendin gibi de zannetme derim. toplumun böyle güzel örneklere ihtiyacı var.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    asil enteresan olan. 1 insan 6000 avroyu nasil olur da unutur araci alip da 3 yil kullanan 2 ayri insan nasil olmus da araccin icindeki seyleri incelememis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık