2012’de ölmüştü pazar günü defnedilecek

2012 yılında vefat eden gazeteci Yaşar Sezginer'in cenazesi, 2 Kasım Pazar günü toprağa verilecek.

2012’de ölmüştü pazar günü defnedilecek
2012’de ölmüştü pazar günü defnedilecek
GİRİŞ 30.10.2014 15:56 GÜNCELLEME 30.10.2014 15:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bedenini kadavra olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışlayan gazeteci Yaşar Sezginer’in cenazesi düzenlenen törenle ailesine teslim edildi. 2012 yılında vefat eden ve bedenini kadavra olması için bağışlayarak 400 öğrencinin eğitimine katkıda bulunan gazeteci Yaşar Sezginer, 2 Kasım Pazar günü toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, sürekli basın kartı sahibi Yaşar Sezginer, 2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sezginer, vefatından tam 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışladı. Prosedür gereği kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze, düzenlenen törenle ailesine teslim edildi.

Törende konuşurken duygulanan Yaşar Sezginer’in kızı Mehveş Isı, “Bu bağış aslında hepimizi sarstı. Ama sonra cenazeyi geri alarak dinen babamı defnedebileceğimi öğrenince aile olarak içimiz rahatladı. İstanbul’a döndüğümde çeşitli kaynaklardan, bu bağışın ne kadar değerli olduğunu ve öğrencilerin mezun olabildiğini öğrendim. Bu yüzden bugün babamla gurur duyuyorum. Ben bu bağışın sonunda başka hayatları kurtardığını düşünerek, büyük bir mutluluk içindeyim” diye konuştu.

Törenin ardından Sezginer’in tabutu öğrencilerin omuzlarında cenaze arabasına taşındı.

Yaşar Sezginer’in cenazesi Kozlu Camisi’nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek.

YORUMLAR 1
  • MyNameIsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba dini hükmü nedir bu işin?! Ayrıca organ bağışı konusunda da İslam uleması toplanıp doğru düzgün bir fetva verebilmiş değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...