Öğrenciler atıktan gelinlik yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Enerji Müzesi, ‘ Dünya Tasarruf Günü’nde ‘Dönüşüm’ temalı giysi tasarım sergisine ev sahipliği yaptı.

Öğrenciler atıktan gelinlik yaptı
Öğrenciler atıktan gelinlik yaptı
GİRİŞ 31.10.2014 21:40 GÜNCELLEME 31.10.2014 21:40

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu, 2. sınıf öğrencilerinin ‘geri dönüşüm’ konusunda dikkat çekmek maksadıyla hazırladığı ‘Dönüşüm’ temalı giysi tasarım sergisi, ‘31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Enerji Müzesi’nde beğeniye sunuldu. Daha önce Uludağ Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde görücüye çıkarılan sergi, 31 Aralık Çarşamba tarihine kadar Enerji Müzesi’nde izlenebilir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışması Ahmet Erdönmez’in katılımıyla açılışı yapılan sergide, proje kapsamında görev alan 22 öğrencinin 1 yıllık emeği gözler önüne seriliyor. Projenin organizasyonunu yapan Tekstil Tasarım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut, bu sergiyle halka “tüketirken dikkat edin” mesajını vermek istediklerini söyledi.

Cam şişe kırıklarından poşetlere, kağıt bardaklardan plastik kaşıklara ve gazoz kapaklarından tekstil dokuma atıklarına kadar pek çok malzeme kullanılarak yapılan kıyafetler hem sanat, hem de sosyal sorumluluk açısından önem taşıyor.
Sergiyi ilgiyle gezen Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışması Ahmet Erdönmez, özel bir çalışmanın ürünü olan serginin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade ederek, Bursalıları Enerji Müzesi’ne davet etti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı