9 aydır hastane bahçesinde kalıyor

Edirne'de 52 yaşındaki Nurettin Yarımoğlu, yaklaşık 9 aydır devlet hastanesi acil servisinin bahçesinde yaşıyor.

9 aydır hastane bahçesinde kalıyor
9 aydır hastane bahçesinde kalıyor
GİRİŞ 06.11.2014 11:22 GÜNCELLEME 06.11.2014 11:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde hiçbir geliri ve sosyal güvencesi olmayan 52 yaşındaki Nurettin Yarımoğlu, yaklaşık 9 aydır devlet hastanesi acil servisinin bahçesinde kalıyor.

Hayırseverlerin getirdiği yemeklerle karnını doyuran ve Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin bahçesindeki banklarda sabahlayan Yarımoğlu, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Eşini geçen yıl kanserden kaybettiğini, 2 oğlundan birinin üniversitede okuduğunu diğerinin ise askere gittiğini belirten Yarımoğlu, karısının hastalığı nedeniyle tüm birikimini harcadığını ve borcu nedeniyle 9 ay önce kirada oturduğu evden çıkarıldığını söyledi.

Nurettin Yarımoğlu, yaklaşık 9 aydır hastane bahçesinde kaldığını ifade ederek, "Hastalığım nedeniyle çalışamıyorum. Hiçbir gelirim ve sosyal güvencem olmadığı için Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi bahçesindeki banklarda kalıyorum. Allah hastane personelinden, Romanlardan ve askerlerden razı olsun. Onlar bana sahip çıktılar. Sahip çıkmasalardı ne olacağım belli değildi. Devletin bir an önce bana el uzatmasını bekliyorum. Eşimin hastalığı sırasında bankalardan çektiğim kredileri ödeyemedim. Başka borçlarımda var. Sağlık durumum iyi değil. Çok rahatsızım ve kalacak hiçbir yerim yok. 9 aydır hastane bahçesinde, yağmur ve soğuğa rağmen bankların üzerinde kalıyorum” dedi.

BİR OĞLU ASKERDE, BİR OĞLU ÜNİVERSİTE OKUYOR

2 oğlu olduğunu ancak onlara yardımcı olamadığını dile getiren Yarımoğlu, şunları söyledi: "Büyük oğlum askere gitti. Yanında olmam gerekirken, olamadığım için çok üzgünüm. Ufak oğlumda şu an Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde okuyor. Aldığı burs yetmediği için okulunu dondurmak istiyor. 'Devletten aldığım bursla okuyamayacağım babacığım' diyor. Durumumuz içler acısı. Bazı yerlere başvurdum ama cevap alamadım. BİMER'e yazdım ama oradan da hiçbir cevap gelmedi. Yaşım nedeniyle yardım alamıyorum. Bir insana yardım edilmesi için illa 60-70 yaşında olması mı gerekiyor? 50 yaşında bir insan rahatsız olamaz mı? Devletten yardım bekliyorum.

YORUMLAR 1
  • Ters taraf 9 yıl önce Şikayet Et
    Devletin sosyal yardımlarında çoğu zaman coğrafi bölgeler arasında ayrımcılık yapıldığı herkesin malumu. Bu amcamız da Edirne'de, yani haritada sol üst köşede. Çok ters yerde yani, sağ alt köşede olsaydı 9 ay boyunca bu sıkıntıları çekmezdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası