Ermenek'te sözün tükendiği an!

Ermenek'te Has Şekerler Madenciliğe ait linyit ocağında mahsur kalan 16 işçiyi kurtarma çalışması devam ederken dram üstüne dram yaşanıyor.

Ermenek'te sözün tükendiği an!
Ermenek'te sözün tükendiği an!
GİRİŞ 17.11.2014 11:58 GÜNCELLEME 17.11.2014 11:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madenciliğe ait kömür ocağında 28 Ekim Salı günü, su basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. 2 işçinin cansız bedenleri 6 Kasım Perşembe günü çıkartıldı. 16 işçinin kurtarılması için çalışmalar ise sürüyor. Kurtarma çalışmaları kapsamında ocaktan çıkartılan çamur, kömür ve molozlardan oluşan hafriyat da kamyonlarla ocağının yakınındaki alana dökülüyor. Dökülen hafriyat yığını ise adeta küçük bir dağ oluşturdu. 

"16 EVLADIMIZ ORADA AMA BİZİM DE İHTİYACIMIZ VAR"

Facianın yakınındaki Güneyyurt Beldesi'nde oturan iki kadın bugün ellerinde çuvallarla kömür ocağının yaklaşık 400 metre ilerisine dökülen hafriyatın içindeki kömürleri seçip toplaması dikkat çekti. Seçtikleri kömürleri çuvala doldurup ayıran isimlerini vermek istemeyen 50-60 yaşlarındaki iki kadının söylediği "16 evladımız orada ama bizimde yakacağa ihtiyacımız var. O ocaktan çıkan hafriyatın içindeki kömürleri toplamak zorundayız" sözleri yürekleri dağladı. 

(Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşlı 2 kadın, maden faciasında işçilerin kurtarılması için süren çalışmalardan çıkan hafriyatın içinden kışın yakmak için kömür topladı.)

YORUMLAR 5
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Köylüler kesin cemaatci.. Aksarayımız var itibarımız var ve bu köylüler itibarımıza sarayımıza gölge düşürmek istiyorlar. Madenciliğin fıtratında bu var kardeşim ne yapalım yani
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    evet gördüğünüz gibi sadece 2 kişi tepki vermiş. Tipik bir AKP li ağzıyla konustum ve kimsenin umrunda değil! Olan gariban işçilerimize ve yakınlarına oldu. Yarın unutulup gidecekler. Ama boşverin sarayımız var 1000 odalı itibarımız varmış (neredeyse artık)
    Cevapla
  • paranoya 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet gibileri kafayi siyirmis herseyin altindan paralel cikiyor onlara göre. Iyice insanliktan cikmisssin.
    Cevapla
  • GD 1RHA0 9 yıl önce Şikayet Et
    dalga mı geçiyosun vicdansız herif.
    Cevapla
  • Mehmet Çakmak 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte güçlü Türkiye değil mi? 20000 lira maaş ve ek bilmem ne kadar gelirle siz yaşayın hayatınızı bu halkın saygın vekilleri. Herşeyin teraziye koyulacağı zaman gelir elbet. Göreceğiz bakalım ne kadar ağır basacak bu dünyanın maddiyatı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu