30 metrelik kuyuya düşen keçiyi böyle kurtardılar

Elazığ’da 30 metrelik kuyuya düşen keçiyi itfaiye ekipleri, kurtardı. Kuyuya inen itfaiye eri, kuyuda gördüğü kaplumbağayı da kurtardı.

GİRİŞ 18.11.2014 18:48 GÜNCELLEME 18.11.2014 18:48

Olay, Elazığ- Diyarbakır yolu 6. kilometrede bulunan metruk bir evin bahçesinde meydana geldi. Koyun ve keçilerini otlatan çobanın bir keçisi, metruk evin bahçesinde bulunan 30 metrelik eski su kuyusuna düştü. Çoban, itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, olay yerine giderek keçiyi kurtarmak için çalışma yaptı. Öncelikle aşağı merdiven sarkıtan itfaiye ekiplerinden bir kişi aşağıya indi. Aşağıda keçinin yanında kaplumbağanın da mahsur kaldığını gören itfaiye eri, keçinin boynuzlarına ipleri taktıktan sonra eline aldığı kaplumbağa ile yukarı çıktı. Daha sonra itfaiye erleri, keçiyi iple yukarı çekerek kurtardı. Kaplumbağayı bahçeye bırakan itfaiye erleri, kurtardıkları keçiyi de sürünün içerisine saldı.Kuyunun üzerini kapatan itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Üzeri kapatılmayan kuyuların insanlar ve hayvanlar açısından son derece tehlikeli olduğunu belirten Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, "Vatandaşlarımızın terk ettikleri yerdeki kuyuların üzerini sağlam bir şekilde kapatıp, uyarı levhası koymalarını istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir