Soma'da 28 işçi işten çıkarıldı

Manisa’nın Soma İlçesi’nde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Işıklar Maden Ocağı’nda çalışan işçilerden 28’i işten çıkarıldı.

Soma'da 28 işçi işten çıkarıldı
Soma'da 28 işçi işten çıkarıldı
GİRİŞ 19.11.2014 14:15 GÜNCELLEME 19.11.2014 14:15
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

301 madencinin öldüğü facianın meydana geldiği Eynez ocağını da çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Işıklar Maden Ocağı’na sabah vardiyasına giden işçilerin içinde bulunduğu otobüsler, ocak girişinde durduruldu.

Otobüslerde ismi okunan 28 işçiye işten çıkarıldıkları bildirildi. 

Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül Şube Sekreteri Abdullah Öztürk ile birlikte açıklama yaparak, "Aldığımız bilgiye göre bu 28 arkadaşımız gündüz vardiyasından. Bu sabah araçları şirket görevlileri tarafından güvenlik noktasına gelmeden durduruldu. İçlerinden 28 arkadaşımız belirlenerek otobüslerden indirildi. Kendilerine ’Bundan böyle işe gelmeyin işinize son verildi’ denmiş. Fakat kendilerine neden işten çıkartıldıkları söylenmemiş. İşçilerimizin hakkını yasal yollardan arayacağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • mustafa temiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle işten çıkarılma mı olur. biraz insan yerine koymayacaklar mı bu insanları. başkasının önünde düğme ilikleyenler işçiye karşı böyle mi davranacak her zaman. soyları kurusun böyle patronların.
    Cevapla
  • erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    işte iş var ama çalışan bulamıyoruz gerçeği insanlar insan yerine konulmuyor bumu adalet işverenlere net kesin çizgiler getirlsin çalışma saatleri haftalık 45 saat 40 saate çekilsin mesai kavramı zorunluluktan çıkarılsın ücretlerde iyileşme olsun işçi işvereni şikayet ettiğinde bilgileri gizli tutulsun denetleme yapılacağı zaman gelen müffttiş arayıpta geliyorum demsin yada başka birileri arayıpta hgaber vermesin
    Cevapla
  • ey erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun size işçi düşmanı taşeron düşmanı akp yazıklar olsun sizler 12 değil 50 yılda kalsanız yine zengin yandaşlarınızdan yana olursunuz ahirette mevlam sizleri bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • yolcudur abbas 9 yıl önce Şikayet Et
    burda 300 kişi ölmüş ve hala faaliyetine devam ediyor,neden kapatılmıyor bu maden ocağı ?bütün maden ocaklarını devlet işletsin ,özel mözel olmaz bu işlerde ,işverenler 1 iğnenin hesabını yapıyor bu gibi ölüm riski yüksek işler özel sektöre verilmesin..
    Cevapla
  • ASKER 9 yıl önce Şikayet Et
    ORALARI KİM CALIŞTIRIP İŞLRTİYOSA KENDİ AKRABALARINDAN GETİRSİN BIRAKIN CALIŞMAYIN YAHU
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!