Afrikalı sanaçılardan Ebola'ya karşı şarkı

Batı Afrika’da can kaybına neden olan Ebolaya karşı Afrikalıları uyarmak için Malili, Gineli ve Fildişili sanatçılar ortaklaşa şarkı yaptı.

Afrikalı sanaçılardan Ebola'ya karşı şarkı
Afrikalı sanaçılardan Ebola'ya karşı şarkı
GİRİŞ 20.11.2014 21:25 GÜNCELLEME 20.11.2014 21:25

“Ebola, iyi bir şey değil, hadi doktora görünün” sözleri ile başlayan parçada, dünyaca ünlü Malili şarkıcı Salif Keita’ya çok sayıda batı Afrikalı meşhur ses eşlik ediyor.

Fransızca ve Batı Afrika’nın etkin yerel dillerinde seslendirilen şarkının sözlerinde özellikle okuma yazma oranı düşük olan ve radyo dinleyerek dünyadan haber alan kitlelere, Ebola ile alakalı mesaj veriliyor. 

Elektriksiz yaşam süren milyonlar radyoda dinledikleri Ebola şarkısı ile hem eğitilip, hem de hastalığın yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. 

Hazırlanan klip ise sosyal medyada #Africa Stop Ebola etiketiyle tüm dünyaya duyuruldu, Fransızcanın yanında Bambara, Malenke, Susu gibi farklı yerel dillerde de Batı Afrika insanı müzik yoluyla Ebolaya karşı uyarılmış oluyor. 

Mali’den Salif Keita’ya Mariam ve Amadou, Oumou Sangare eşlik ederken, Gineli ses sanatçıları Kandia Koro, Markus ile Mokobe, Didier Awadi ve Fildişi Sahili’nden Tiken Jah Fakoly Malili sanatçıyı yalnız bırakmadı. 

Gine, Liberya ve Sierra Leone gibi bir Batı Afrika ülkesi olan Mali’de bugüne kadar sadece dört Ebola vakası ölümle sonuçlandı. Hayatını kaybedenlerin hepsinin ortak özelliğinin Gineli olmaları dikkat çekiyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!