Tabelacıların yürekleri ağza getiren çalışması

Kayseri’de bir apartmanın 4. katına tabela montajı yapan işçilerin, hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışmaları yüreklerini ağızlara getirdi

GİRİŞ 27.11.2014 12:48 GÜNCELLEME 27.11.2014 17:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye’de, her yıl binlerce kişinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybetmesinin en büyük nedenlerinden birinin iş güvenliğinin olmaması olarak nitelendirilirken Kayseri’nin merkez Kocasinan İlçesi'ndeki, bir apartmanın 4’üncü kat balkonunda, tabela montajı yapmak isteyen işçiler, kendilerince ’önlem’ alarak çalışmaya başladı.

Balkonun dış cephesinde matkapla delik açmak isteyen bir işçiyi, iki arkadaşı bacak ve belinden tutarak, balkondan sarkıttı. Çalışmalar sırasında, işçilerin güvenlik kemeri kullanmaması dikkat çekti. Diğer işçilerin de, herhangi bir güvenlik önlemi almaması tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. 

İşçilerin arkadaşlarının canını tehlikeye atarak çalıştığı sırada, yan apartmanda bulunan bir kişi "Ne olacak şimdi senin başına bir şey geldiğinde? Ayıp, adam gibi yapın işinizi" diyerek tepkisini dile getirdi. Çevreden geçenler bu çalışmayı şaşkınlıkla izlerken, bazıları da cep telefonlarıyla bu korkutan çalışmayı görüntüledi. Ancak tepkilere rağmen işçiler, çalışmalarına devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    sana değil seni bekleyenlere acırım. Allah beyin versin. Akıl fazla size. Beyin olsun ara sıra çalışır belki.
    Cevapla
  • Arif 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu nedir kardeşim. Bu toplumsal bir sorun. Böyle zihniyetteki insanlara yani bizlere ne kanun olursa olsun işlemez. Adam öldü ölecek duvar delmeye çalışıyor. İnsanoğlu düşünebildiği için farklıdır, sorgulama yapabildiği için farklıdır. Bu 3 kişi maaşlı çalışansa işletme bunları işten çıkarmalıdır. Yok kendi işi ise Siirtteki başıboş inekleri sokak ortasında kestikleri gibi bu insanlara yüklü para cezası kesilmelidir. Teknoloji gelişti. Vinçe verirsin 100 TL, gelir istediğin gibi çalışmayı yaparsın. Bundan daha ötesi yok arkadaş.
    Cevapla
  • rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    ismail el insaf binkere insaf sanahiçbirşeysöylemiyorum sadeceinsaf
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüpü Çakmakla Kontrol Eden Bir Ülke Vatandaşlarından Pek de Yadırganmayacak Hareketler Bunlar :)
    Cevapla
  • ... 9 yıl önce Şikayet Et
    anneleri corba yapsa ihsal olsa hukumetten bilecek bazilari... o derece suursuz bir sekilde muhalefet bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti