Türkiye’de bir ilk! Kadınlar bunu da yaptı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yakın gelecekte av tüfeği yapımına kadın eli değecek.

Türkiye’de bir ilk! Kadınlar bunu da yaptı
Türkiye’de bir ilk! Kadınlar bunu da yaptı
GİRİŞ 01.12.2014 13:08 GÜNCELLEME 01.12.2014 13:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüfek sektörünün kalbinin attığı Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu mahallesinde üretilerek büyük bölümü yurtdışına gönderilen av tüfeklerine marka değeri kazandıran el işçiliği ile gravür sanatını öğrenmek için Türkiye’de ilk kez açılan kursa katılan genç kız ve ev hanımları, tüfek sektöründe yerini almaya hazırlanıyor.

Beyşehir Kaymakamlığı’nın önderliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından Huğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan akşam gravür sanatı kurslarına erkeklerden daha çok kadınların katılımı göze çarpıyor.

Kurs atölyesinde yükselen çekiç sesleri arasında tüfeğe gravür işlemeyi öğrenen genç kız ve ev hanımları, eğitimlerini tamamlayıp meslek sahibi olduktan sonra tüfek sektöründe mesai yapmak için çalışmaya hazırlanıyor. Kursu gezen ve yetkililerden bilgi alan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, kursiyerlerle sohbet etti. Başıbüyük, eline aldığı çekiçle metal üzerine gravür yapmayı da denedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar ne yaparsanız yapın yaptığınız o mesleklerin ve kazandığınız paranın hiç bir hayrı yok.Kadının yeri evinin içidir Efendimiz sav "kadının Allahın rahmetine en yakın olduğu yer evinin içidir" diyor.Kadınları gittikçe iyice azdırdınız para kazancam diye kızlar evlenmiyorlarda.Dinleri imanları üniversite okumak ve makam sahibi olmak olmuş.Oysa Allah ve Resulü kadın evde olmalı ve anne,eş olmalı diyor.Zamane kadınları bunu kabul etmiyor İnşallah ahirette size sorarlar.Toplumda fitneye sebeb oldunuz erkeğe iş kalmadı,evlilikler bitti,iş ortamında kadınlı erkekli düzen zinayı getirdi.Kadınlar ülkemizin değerlerini mahvettiniz.Çalışmanızın hayrı ve kazancı asla yok Allah ve Resulü ev hayatı daha haya hayırlı diyor.O üniversite ve makam için evlenmeyen kızlar varya inşallah hayrını göremezsiniz o paranın.Millet tarımı ve hayvancılığı bırakıyor kız vermiyorlar diye inşallah hesabı sorulur sizlerden!!!
    Cevapla
  • GÜLSEREN 9 yıl önce Şikayet Et
    Huğlu kasaba idi artık mahalle mi geçecek kasabalar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?