Bir dönemin kralıydı şimdi ise huzurevinde

Milli Piyango’nun 1965 yılındaki yılbaşı çekilişinde ikramiye kazanan talihlilerden Ahmet Sarı Denizli’de huzurevinde kalıyor.

Bir dönemin kralıydı şimdi ise huzurevinde
Bir dönemin kralıydı şimdi ise huzurevinde
GİRİŞ 06.12.2014 17:39 GÜNCELLEME 06.12.2014 17:39
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi, Akyarma Köyü’nün o dönemde hali vakti yerinde kişilerinden olan Ahmet Sarı, aldığı bilete ikramiye isabet etmesiyle 1965 yılının ilk talihlilerinden biri oldu. 50 bin lira olan ve o dönem beşe bölünen ikramiyeden 4’ü kız 6 çocuk babası Sarı’nın payına 10 bin lira düştü. O zamanın 10 bin lirasının bugünün 3 milyon lirasına yakın bir paraya eş değer olduğunu belirten Sarı, "6 çocuğumu da ikramiyeden aldığım parayla evlendirdim. O dönemde ortalama bir koyun 2.5 liraydı. Çok sayıda koyun aldım. Köylülerin isteği üzerine doğup, büyüdüğüm Akyarma Köyü’nde dört yıl muhtarlık yaptım. Ankara’ya kadar gidip, köyümü suya kavuşturdum" dedi.

Yaşantısı nedeniyle zamanla tüm parasının bittiğini belirten Sarı, "Çocuklarım evlenip ayrılınca önce tarlalarını ardından da diğer gayrimenkul ve evlerini de sattım. Bankada bıraktığım 140 liraya ise 10 yıl hiç işlem yapılmadığı için devlet el koydu. 1983 yılında eşimden boşandım. Hiç param kalmadı, bakıma muhtaç oldum. Bir zamanlar servetim hiç bitmez sanıyordum. Sağolsun devletimiz bana sahip çıktı" diye konuştu.

HUZUREVİNDE YAŞIYOR

Devletin herhangi bir sosyal güvencesi olmaması nedeniyle aylık 140 lira yaşlılık maaşı baladığı Sarı, dört yıldır ise yaşamını 60 yaş üzeri 78 kişinin kaldığı Çivril Huzurevi’nde sürdürüyor. Sarı, bugüne kadar büyük ikramiye talihlisi olduğunu ise huzurevinde kimseye söylemediğini de anlattı.

Bu yıl 50 milyon lira olan büyük ikramiyenin kendisi heyecanlandırdığını da belirten Sarı, , "Bilet alacağım. İkramiye çıkarsa önce ev alıp, sonra da hacca gideceğim" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 47
  • emire 9 yıl önce Şikayet Et
    kaç yaşına gelmiş.hala gözü parada.
    Cevapla
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    yaş gelmiş kaça, halen haram yollara göz dikiliyor. birde bu haram üzerinden hac yapılacakmış, ah ah. ya bu adamda sorun var, ya da haberde yanlışlık var? bu arada, piyangolardaki milli ibaresini de istemiyoruz, inşallah piyangonun ve şans oyunlarının tümünün KANUNEN yasaklandığı günleride görürüz.. amin
    Cevapla
  • Molla Kasım 9 yıl önce Şikayet Et
    amcabey haram haram, ayağının biri çukura girmiş hala piyango ha.?? afferin sana.!!!
    Cevapla
  • dobra 9 9 yıl önce Şikayet Et
    amca sen daha hala akıllanmadınmı kumar parası yaramaz geldiği gibi akar gider haramm haram sen Müslüman değilmisi n hacca gideceğim diyorsun el açıp divana durduğun zaman ne diyeceksin
    Cevapla
  • yuksel 9 yıl önce Şikayet Et
    allah ıslah etsın daha akıllanmamız olmeden ınsallah töbe eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!