Kaybolan oğlunun mezarıyla teselli oldu

Adana'da 9 yıl önce kimsesizler mezarlığına defnedilen kişinin, DNA testi sonucu kaybolan Mehmet Taşgir olduğu belirlendi.

Kaybolan oğlunun mezarıyla teselli oldu
Kaybolan oğlunun mezarıyla teselli oldu
GİRİŞ 07.12.2014 17:23 GÜNCELLEME 07.12.2014 17:23

Adana'da 9 yıl önce cesedi bulunan ve kimsesizler mezarlığına defnedilen kişinin, DNA testi sonucu kayıp başvurusu yapılan Mehmet Taşgir olduğu belirlendi.
 

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği, kent merkezindeki kayıp kişilerin bulunması için 5 kişilik özel ekip kurdu. Ekip, 2005'te merkez Yüreğir ilçesinde çobanlık yaparken kaybolduğu bildirilen Mehmet Taşgir'in (50) dosyasını incelemeye aldı.

Taşgir'in fotoğrafını, cesedi bulunan ve kimsesizler mezarlığına defnedilenlerin fotoğraflarıyla karşılaştırdı. Bir fotoğrafta benzerlik fark eden ekip, Taşgir'in ailesine ulaştı.

Üvey anne 47 yaşındaki Makbule Taşgir fotoğrafı teşhis etti ancak 76 yaşındaki baba Tevfik Taşgir'in tereddüt etmesi üzerine mezardan ve babadan alınan DNA örnekleri Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi. İncelemede, örneklerin uyuştuğunu belirleyerek aileye bilgi verildi.

"Oğlumuzun mezarıyla teselli bulduk"

Makbule Taşgir, üvey oğlunun bulunduğu haberini alınca buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, şunları anlattı:

"Öz çocuğum gibi sahip çıkardım. 9 yıl boyunca nerede, ne yapıyordur diye merak içerisindeydik. Bunca yıl aradık kendisini ama bulamadık. Oğlumuzun mezarıyla teselli bulduk. Cesedinin bulunduğu haberi gelince, sanki daha dün ölmüş gibi geldi. Maddi imkanım yok ama en azından mezarının etrafını demirle çevireceğim. Polislere çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bayramlarda, kandillerde en azından gideceğimiz bir mezarı var artık."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!