Bu köyün yükü kadınların omzunda

Trabzon’un Dözköy ilçesi Çalköy Orta mahallede kadınlar ilerleyen yaşlarına rağmen tarlayı belliyor, sırtlarında odun ve tezek taşıyor.

Bu köyün yükü kadınların omzunda
Bu köyün yükü kadınların omzunda
GİRİŞ 13.12.2014 10:35 GÜNCELLEME 13.12.2014 10:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocukluk yaşlardan beri hep tarla, bahçe işiyle uğraştıklarını belirten Havva Cumur, hayatında hiç tatil yapmadığını söylüyor. Cumur “Patates dikmek için belleme yapıyoruz. 50 yıldır bu işi yapıyoruz. Hayatımız hep böyle çalışmakla geçti. Hiç tatil yapmadık hep çalıştık. Her yıl bahçeyi belleriz. Bu işi yaparken çok zorlanıyoruz ancak başka seçeneğimiz yok. Köydekilerin hepsi bu işi yapar ama çarşıdan gelenler aynı işi yapamaz. Bizim şehirdeki bayanlarda hakkımız var biz çok çalışıyoruz onlar oturuyor. Erkeklerimiz farklı işlerde çalışıyor. Tarla işinde genellikle kadınlar çalışır. Bazısının erkeği çalışır bazısının ki çalışmaz” dedi.

Altı kez ameliyat olmasına rağmen yine de sırtından sepeti eksik etmeyen 53 yaşındaki Sakine Karpuz, bu işi yapmaya mecbur olduğunu ifade ederek, “53 yaşındayım 40 yıldır taşıyorum. 6 kez ameliyat olmama rağmen yine de taşıyorum. Çalışmak zorundayım. Şu anda tezek taşıyoruz patates dikeceğiz. Yaza hazırlık. Çalışırken zaman zaman rahatsız oluyorum ancak emekli maaşım az olduğu için çalışmak zorundayım. Çocukları bakmaya mecburum” diye konuştu.

80 yaşındaki Esma Cumur da ilerleyen yaşına rağmen sırtındaki sepetle odun taşırken çalışmaktan hiçbir zaman yılmadığını söylüyor. Bazı rahatsızlıkları olmasına rağmen işten hiçbir zaman kaçmadığını belirten Cumur, küçük yaştan beri çobanlıktan, odun taşımaya kadar bir çok işte çalıştığını söylüyor.

YORUMLAR 1
  • İbni Fülan 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki kadınlar ojeleri bozulur diye taşıyamaz zaten küfe falan. İşte gerçek Anadolu kadınları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil