İşkence mağduru kadının anlattıkları kan dondurdu

Diyarbakır Cezaevi'nde kaldığı günlerde işkence gördüğünü anlatan Rahime Kesici, o günleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

GİRİŞ 13.12.2014 12:16 GÜNCELLEME 13.12.2014 12:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

1980'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde kalana Rahime Kesici, canlı yayında yaşadıklarını anlatırken adeta o günlere geri göndü. Kesici o yılları anlatırken Habertürk'teki programın sunucusu dakikalarca işkence gören kadını dinlerken, ağlamamak için kendini zor tuttu. 

İŞKENCE GÜNLERİNİ ANLATTI

Diyarbakır Cezaevi'nde 1981 yılının Aralık ayında 19 yaşında bir üniversite öğrencisi iken tutuklanan Rahime Kesici, uğradığı işkence ve kötü muameleyi canlı yayında anlattı. Kesici "İnsanlığın onurunu yere düşürmek için yapılan bir çabaydı. Ne Amerika da ne de başka bir ülkede böyle işkence yapılmadı. Otuz dört arkadaşımız hayatını kaybetti" dedi.

"HAKKARİ'DEN GELEN KADINI ASLA UNUTAMAM"

Kesici, bir anısını şöyle paylaştı:  

"Hakkari'den gelen bir kadın vardı. Hiç Türkçe bilmiyordu. Bana sabaha kadar buna Andımızı ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını öğretmezsen sizin dövüp, lağım sularına atacağız dediler. Öğretemedik tabi hücreye gidip dayak yedik. Lağım sularında bekletildik. Islak ağaç dalıyla bize dayak attılar."

YORUMLAR 6
  • sevilay 9 yıl önce Şikayet Et
    BİRAZ önce abd teröristlere işkence yaptı yazmışım yanlışlıkla içlerinde gerçekten mücahid olanlarda vardır kimsenin vebalini üzerine alamam RABBİM HERŞEYİ HAKKIYLA BİLENDİR...
    Cevapla
  • sevilay 9 yıl önce Şikayet Et
    zamanlaması manidar.amerikada yapılmamış mış o katil devlet elin ülkesindeki teröriste işkence yaptı bizim devletimiz bu ülkedeki HAİN GÖRDÜKLERİNE. SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYALIM..ASLA İŞKENCEYİ SAVUNMAM SUÇLUYSA HAİNSE ÖLDÜR TERÖRİSTE BİLE İŞKENCE EDİLMESİM ÇEKELİM VURALIM ÖLSÜN AMA.ŞUNU YAŞAYAN İNSANLAR O İŞKENCECİ DEVLETE YAPMADIĞINI ŞEFKATLİ AKP YE YAPIYOR YA YATCAK YERLERİ YOK.....
    Cevapla
  • Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkında imansız gelir. Ellerinizle yaptıklarınızın karşılığı olarak Allah musallat eder. Şimdi işkence mi var buna rağmen ayrılıkçılık, azgınlık hat safhada.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey yönetim VEBALİ sizin bilesiniz.mapus ve kimsesiz yurtlarda denetimsizve deneyimsiz personel,piskolog eğitimli personel olmalı,burda ezilenler hür olunca sizin ailenizede zarar verebileceğini hiç düşündünüzmü.
    Cevapla
  • 1980 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar chp ve darbeci mantık işleri...Bunlar askerde bile var. Hala o sistemi destekliyor bunlar..şimdi neden konuşuluyor.atık bunlar yok..şimdi geziciler aynı mantıkta..bunlar müslüman işi değil..herkes bilir ki islam da işkence yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı