İlker Başbuğ'u duygulandıran karşılaşma

Gediktepe Karakolu’nda 19 Haziran 2010’da PKK tarafından yapılan saldırıda gazi olan vatandaş, İlker Başbuğ'la karşılaştı.

İlker Başbuğ'u duygulandıran karşılaşma
İlker Başbuğ'u duygulandıran karşılaşma
GİRİŞ 14.01.2015 11:21 GÜNCELLEME 14.01.2015 11:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2010 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 9 askerin şehit olduğu Gediktepe karakoluna yönelik PKK baskınında yaralanan ve ziyareti sırasında, ’Burada dikili taş olmaya razıyım’ sözü ile unutamadığı asker Volkan Demir ile Gaziantep’te karşılaştı.

’BU ÇOCUĞA SAHİP ÇIKAMIYORUZ, ACI’

Bir süre sohbet ettiği Volkan Demir’in bacaklarında hala şarapnel parçası bulunduğunu ve işsiz olduğunu öğrenen Başbuğ, duruma üzülerek şöyle konuştu:

"İşsiz olmasına üzüldüm. Ben o gün ziyarette, ’terhisine az süre kalanları sınır hattından geriye alalım, geri hizmette kullanalım’ önerisinde bulundum. Bu askerimiz o zaman bu teklifi duyunca; ’Burada dikili taş olmaya razıyım’ dedi. Başbakan da orada, bu sözü ben bugün gibi hatırlıyorum. Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim yani? Ülkede şehitlerinize, gazilerinize ve size hizmet eden emeklilerinize sahip çıkacaksınız. Bir devlet, bir millet şehitlerinin geride bıraktıklarına, gazilerine ve emeklilerine sahip çıkmıyorsa o ülkenin geleceğini ben parlak görmüyorum."

ARPACIOĞLU İLGİLENECEK

İlker Başbuğ, yeniden gördüğü için mutlu olduğunu ifade ettiği Volkan Demir’in tedavisi ve iş bulması için yardımcı olacağını söyledi. 

YORUMLAR 16
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Kızmamak eldemi görevdeyken F-16 ların 15 dakada gideceği yere talimat veremeyenler bugün ahkam kesmesi çoookkkk manidar.adam olanı görevdeyken ne yaptın demezlermi,30 yıl tam techizatı olan ordu ile pkk yı niye bitirmediniz.?*
    Cevapla
  • HIZIR 9 yıl önce Şikayet Et
    paşam doğru söylüyorsun bir devlet hakıkaten emeklisine gazısine şehidine sahip çıkamıyasa geleceği hiç te parlak değil
    Cevapla
  • yorum cu 9 yıl önce Şikayet Et
    hain her yerde haindir .. kendi ülkesinin büyümesini gelişmesini istemiyen bir paşadan ne beklenir.. giderler inglizlerin beni-israil amerikanın maşaları olun birde burda utanmadan CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRİR... daha öncekilere söz geçirebiliyordun istediğini yaptırabiliyordun.. bittti o defter kapandı hepiniz TAYYİP ERDOĞANA BİAT EDECEKSİNİZ ETMİYORMUSUNUZ DEFOLUN BU ÜLKEDEN !!!!! GİDİN İNGİLTERE AMERİKAYA BENİ-İSRAİL E ONLARIN MAŞALINI YAPIN ..
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunları kabahati Mastrını ABAD pentegonda yapıp ağlama duvarına götürülmeleri onların düzenini yaşatmak.uzun adam değiştirdi haberi yok galiba
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    gazimize sahip cikamamissak gercekten yazik..
    Cevapla
  • fat 9 yıl önce Şikayet Et
    T.S.K.da Komuta ettigi dönemde;Hukuksuzlukların giderilmesi için,kışlalardaki şartların düzeltilmesi için,personelin menfati için,yaşanan kaza ve intahar olaylarının azaltılması vb.konularda uğraşı oldumu?İsrail,Amerika,Hırvatistan vb.hep gezdide ben onu hatırlıyom.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu