Buz tutan eşeklere muhtarlık sahip çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde tipi nedeniyle soğuktan buz tutan eşeklere muhtarlık ve bazı mahalle sakinleri sahip çıktı.

Buz tutan eşeklere muhtarlık sahip çıktı
Buz tutan eşeklere muhtarlık sahip çıktı
GİRİŞ 22.02.2015 17:58 GÜNCELLEME 22.02.2015 17:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya’nın Beyşehir ilçesinin yüksek kesimli, dağ ve ormanlık yerleşim merkezlerinde hüküm süren ağır kış şartları sonucu açık havada başıboş olarak bırakıldığı için kar fırtınası ve tipi nedeniyle soğuktan buz tutan eşeklere muhtarlık ve bazı mahalle sakinleri sahip çıktı. 

Beyşehir'in Dumanlı Mahallesi'nde sahiplenilmeyen açık alanda soğuktan buz tutmuş eşekleri bir arada gören iş makinesi operatöre Hasan Güneş, cep telefonuyla eşeklerin görüntüsünü çektikten sonra muhtarlığa haber verdi. Bölgede kar mücadelesi yapan iş makinesi operatöre Hasan Güneş, "Dumanlı bölgesinin karını açmakla görevliyiz. Yaklaşık bir haftadır gidiyoruz, her gün bu manzaralarla orada karşılaşıyoruz. İçler acısı bir manzara. Yol kenarındaki eşekleri köpekler kovalıyor, yazık eşekler o tarafa bu tarafa gidiyor. Zaten ot yok saman yok zayıflamışlar iyice. En son Ecirli Mahallesi'ne bir diyaliz hastasını ulaştırdıktan sonra Dumanlı Mahallesi'ne dönüş yaptığımız zaman karşılaştığımızda soğuktan buz tutan eşekleri görünce muhtarlığa haber verdik. Muhtar da bu konudan bayağı bir vicdan azabı çekiyordu. Bunlara sahip çıktı" dedi.

Dumanlı Mahallesi Muhtarı Süleyman Yayla da, soğukta buz tutmuş durumda sahipleneni olmayan 4 eşek belirlediklerini bunlara sahip çıktıklarını belirterek, "Bunlardan birini ben ahırıma ineklerimin yanına aldım. Üçünü ise mahallemizden sahip çıkmak isteyen 3 kişiye verdim, onlar bakıyor. Şu an besliyoruz ve sağlık durumları iyi. Ama onlara bu yapılan vicdansızlık."dedi.

Yayla, yaz döneminde yük taşımacılığında kullanılan bu hayvanların kış ayları geldiğinde ise beslenmesinden kaçınanlar tarafından doğaya başıboş bırakıldığını, ağır geçen kış şartlarında ise hayvanların böyle durumlarla karşılaşabildiğini belirterek, "Genelde böyle manzaralar bizim bu bölgede olabiliyor. Biz dördünü donup telef olmaktan kurtardık, sahip çıktık. Bu hayvanlar kışın ahıra hiç girmemiş, dışarıda kalmış. Sahibinin kim olduğunu da bilmiyoruz, sahiplenen de olmadı. Ama bu sene kış dönemi çok sert geçiyor, arazide soğuktan ölüp telef olan var mı, onu henüz bilmiyoruz, bize bu konuda ulaşan henüz bir bilgi yok. O yüzden, bu hayvanlara özellikle böyle kış dönemlerinde hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesin bu konuda bir duyarlılık sergilemesi gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    sahip çıkılmassa... Allah hesabını sorar elbet,bu gibi hadiseler kulları imtihan içindir,yoksa yüce Allah o hayvanları niye o hale getirsin,o hale getirmiş ki bakalım kullarım sahip çıkacak mı,ne yapacak diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...