Bir tokata 8.5 ay cami temizleme cezası!

Bursa’da, eşinin teyzesinin kızına tokat attığı için 12 bin 600 lira cezaya çarptırılan genç, parayı ödeme yerine cami temizlemeyi seçti.

GİRİŞ 23.02.2015 17:35 GÜNCELLEME 23.02.2015 17:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hafta içi 8 saat camide temizlik yapan genç, bu sayede namaz kılmaya başladığını söyledi.  

Merkez Yıldırım ilçesinde oturan 25 yaşındaki Celal Ak, geçen sene eşinin teyzesinin kızıyla dedikodu meselesi yüzünden tartıştı. Ak, tartışmanın büyümesi üzerine genç kıza bir tokat attı. Bunun üzerine kızın ailesi savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ak’a, mahkeme tarafından önce hapis, sonra 12 bin 600 lira para cezası verildi. Ak, parayı ödemek yerine Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde bir kamu kurumunda çalışmayı tercih etti.

Yıldırım Müftülüğü tarafından Ali Yazıcı Camii’nde görevlendirilen Ak, hafta içi sabah 08.00 ile 12.00, öğleden sonra ise 13.00 ile 15.00 aralarında temizlik yapıyor. Erken saatlerde caminin içini süpüren, ardından ayakkabılıkları ve merdivenleri silen genç, daha sonra caminin etrafını büyük bir titizlikle siliyor. Ak, yaklaşık 1.5 aydır caminin temizlik işlerini yapıyor.

2 yıllık evli olduğunu ifade eden Ak, “Eşimin teyzesinin kızıyla bir meseleden dolayı tartıştık. Bana yumruk attı. Ben de kendimi kollamak için bir tokat vurdum” dedi.

Mahkeme tarafından 12 bin 600 lira para cezasına çarptırıldığını belirten Ak, “Son duruşmaya benim yerime kıyanbiraderim gidecekti. Ancak gitmeyince ceza aldım. Bir tokatın cezası ağır oldu. 8.5 ay burada çalışacağım” diye konuştu.

“NAMAZ KILMAYA BAŞLADIM”

Sabah 07.50'de camiye geldiğini anlatan Ak, “Önce merdiven girişini sildikten sonra, içerisini komple temizliyorum. Üst katta da hanımlar bölümü var, orasını da silip süpürüyorum. Namaza da başladım. Zaten 2 yıl imam hatip okuluna gitmiştim. Millet temiz yerde namaz kılıyor. Burada çalışmaktan çok memnunum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Mechul 9 yıl önce Şikayet Et
    Alah herkee nasip etmez hayirli iseri.
    Cevapla
  • Kürşat Atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tecavüz etseydi daha az ceza alır, o da hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile ertelenirdi. Yaşasın adalet 1 tokada 8,5 ay hapis.
    Cevapla
  • Camiiyi temizleyen kisiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun eline sağlık kardeş ama rizkini nasıl temin ediyorsun?
    Cevapla
  • Gandi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ser gördügünüz bir iste hayir var.Bol sevapaliyor.
    Cevapla
  • Nihat DEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Şer bildiğiniz şeylerde hayır vardır.Ayeti kerime.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi dine bağlayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!