Belediye çalışanları uydudan takip ediyor

Kahramanmaraş'ın merkez ilçesi Dulkadiroğlu Belediyesi, çalışanlarını denetlemek için ceplerine uydudan takip cihazı yerleştirdi.

Belediye çalışanları uydudan takip ediyor
Belediye çalışanları uydudan takip ediyor
GİRİŞ 13.03.2015 14:48 GÜNCELLEME 15.03.2015 08:45
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi, bünyesindeki 276 temizlik personelini, daha verimli çalıştırmak ve kaçamakların önüne geçebilmek için Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ile uydudan takip ediyor.

Verimi artırmak amacıyla başlatılan yeni uygulamayla temizlik görevlileri, mesai saatleri içerisinde uydudan takip edilecek. 76 bin lira tutarındaki sistem için ilk etapta 180 temizlik işçisine şarjlı ve sim kartlı GPS cihazı verildi. 

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Alparslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması adına personel takip sistemi ile kaliteli, hızlı ve anında hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Temizlik işlerinde çalışan arazi elemanlarını takibe alarak yüzde 45 verim kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getiren Alparslan, "Arazideki temizlik personelinin 8 saatlik mesaisinin yüzde 45'inde çalışmadıklarını tespit ettik. Bu personeli kontrol edebilmek adına personel takip cihazı ile takip altına aldık. 184 personelimize bu cihazlardan vererek çalışmasını takibe aldık. Bu cihaz sayesinde personelin mesaisini yüzde yüz verimli kullanmasını sağlanacak" diye konuştu.



"BİZİM İÇİNDE İYİ OLDU"


GPS sistemiyle takip edilecek temizlik işçileri, "Evimize helal rızk götürmek için çalışıyoruz. Teknolojinin zararı olmaz. Takip edilmek bizim için daha iyi oldu" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    küçük insanlar her zaman küçük işlerle uğraşmışlardır
    Cevapla
  • Mobbing buyrun! 9 yıl önce Şikayet Et
    Alın size mobbing! Kardeşim adam temizliğini de yapar arada oturur bir esnafta çayını da içer. İnsan bu! Belediye başkan yardımcısı bu insanlara psikolojik mobbing yapacağına kalksın o koltuktan caddeleri dolaşsın teftiş etsin. Bu daha mantıklı. Bu adam şimdi kendi aklınca temizlik elemanlarını kontrol ediyor. Ayıp be. Sen belediyendeki torpilli aldığın adamlarını da chiple kontrol ediyormusun?
    Cevapla
  • Ahmet Hacımehmetoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten çalışan varger bir de çalışmayan kaytaran var. aldıkları maaş aynı. işten kaytaran da aynı parayı alıyor kaytarmayan da. bence adil bir çözüm. kimseye bir zararı yok. temizlik görevlisi zaten aldığı parasını eksiksiz alacak. çalışmayan da bu sayede çalışmış olacak. tebrik ederim başkan çalışıyor...
    Cevapla
  • birer tane de memurlara lazım 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu cihazlardan birkısım memurlara ve bürokratlara da lazım... Bence temizlik görevlisi kardeşlerimiz aldıklarana göre iyi çalışıyorlar.
    Cevapla
  • ADALET 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok başarılı.Acilen istanbul ve tüm benzeri büyük şehirlerde uygulama hayata geçirilmeli. Milletimiz yata yata para kazanmaya alıştırılıyor.Devlet deniz yemeyen keriz mantığının sonlandırılması gerek artık.Devletin en büyük gelir kapılarından biri olan sanayi rekabet noktasında birbirini yerken, bu yarışta en büyük ceremeyi özel sektör işçileri çekiyor.En düşük memur ve memur statüsündeki personellerin maaşı malesef asgari ücretin çok çok üstünde.Yata yata haksız kazanç artık bitmeli.Artik kimse bu halkı keriz yerine koyamamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri