Köy yolundaki öğrencilere İngilizce öğretiyorlar

Özel Enka Anadolu Lisesinde eğitim gören 4 genç, Salmanlı Köyü İlkokulunda okuyan öğrencilere haftada bir gün gönüllü İngilizce öğretiyor.

Köy yolundaki öğrencilere İngilizce öğretiyorlar
Köy yolundaki öğrencilere İngilizce öğretiyorlar
GİRİŞ 21.03.2015 11:44 GÜNCELLEME 21.03.2015 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lisenin 11. sınıf öğrencileri Berkan Duman, Alperen Sarılar, Oktay Çetin ve İsmail Yılmaz, "Topluma Hizmet Projesi" kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başından beri her hafta çarşamba günü Salmanlı İlkokulu öğrencilerine gönüllü İngilizce dersi veriyor.

Salmanlı İlkokulunda görevli Sınıf Öğretmeni Özge Yanpar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrencilerinin köydeki kardeşlerine İngilizce desteği sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerin her çarşamba müfredata uygun ders verdiklerini belirten Yanpar, "Ayrıca sınıftaki kitaplığımızı da zenginleştirdiler. Çocuklara kitap okuyorlar, müfredat doğrultusunda İngilizce dersi veriyorlar, oyunlar oynuyorlar, şarkı söylüyorlar, çocuklar çok mutlu bu durumdan. Heyecanla bekliyorlar çarşamba günlerini, biz de takip ediyoruz çalışmalarını, memnunuz burada olmalarından" şeklinde konuştu.

Yanpar, çocukların İngilizce'ye ilgilerinin arttığına dikkati çekerek, kırsal bölgedeki çocukların fazla sosyalleşme imkanı bulamadıklarını, lise öğrencilerinin projesiyle bu imkana kavuştuklarını dile getirdi.

Okulun iki derslikten oluştuğu bilgisini veren Yanpar, "1. ve 2. sınıflar tek sınıfta, 3. ve 4. sınıflar da diğer sınıfta. 2 öğretmeniz ve 33 öğrencimiz var. 10 tane de ana sınıfı öğrencimiz var. Burada yerimiz olmadığı için lojmanın bir odasını kullanıyoruz ana sınıfı için" dedi.

 "Kitap desteği için kermesler yoluyla para topladık"

Lise öğrencisi Berkan Duman da 3 arkadaşıyla Salmanlı İlkokulundaki öğrencilere İngilizce öğrenmeleri konusunda yardımcı olduklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce'yi yolda mı öğretiyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!