Çocukların bu görüntüsü tepki çekti!

Kayseri’de bir ilkokulda gerçekleştirilen nevruz etkinliklerinde, ilkokul çocukların kurban kesme oyunu tepki çekti.

Çocukların bu görüntüsü tepki çekti!
Çocukların bu görüntüsü tepki çekti!
GİRİŞ 23.03.2015 15:00 GÜNCELLEME 23.03.2015 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hacılar İlçesi'nde bulunan okulda 21 Mart Türk Dünyası Toplulukları Haftası nedeniyle nevruz kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Türk büyükleri canlandırıldı, şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Anaokulu öğrencileri de manili atışmaları ile salondakileri güldürdü. Öğrencilerin hünerlerini sergileyip, alkış aldığı etkinlikte ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri de 'Kurban kesme' adlı oyunu sahneledi. İki erkek öğrencinin, bir kız öğrencinin getirdiği tahta bıçaklarla, temsili olarak bir öğrencinin canlandırdığı koçu kesmesi dikkat çekti.

Öğrencilerin kurbanlık koç yerine yere yatırıp ayaklarından bağladıkları ve temsili olarak kestikleri arkadaşları ile birlikte canlandırdıkları oyun sırasında önce tekbir sesleri duyuldu, daha sonra 'Genç Osman' marşı çalındı.

VELİLERDEN TEPKİ

Bazı veliler bu canlandırmaya ''Kurban Bayramları’nda bile çocuklara kurban kesilme anının gösterilmemesi konusunda uyarılar yapılarak, bu durumun çocukların psikolojisini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunulunuluyor. Nevruz kutlamasında kurban kesimi canlardırmasının anlamı ne?'' diye tepki gösterdi.

Öğrencilerin temsili kurban kesme oyununun gerekçesini ise okul yetkilileri velilere, “Nevruzda hayvanlar otlaklara yayılır, bir de Nevruz ikramı olan etli pilav ikramları için kurban kesilir. İşte bunu temsilen kurban kesme oyunu sergilendi” diye açıkladı.

YORUMLAR 1
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    hakketen çok yanlış ve düşüncesiz birşey,şimdi bunu gören yada yapan çocuklar,kalkıp oyun diye ellerine keskin bir bıçak alıp,bunu deneseler ne olacak. bilindiği gibi boğaz,yani gırtlak insanın can noktası,keskin bir bıçağın dokunması bile bir felakete sebeb olabilir. çocuklar etkilenmesin diye,televizyonda sigara içlen filmlerde ,sigaraya sansür koyan zihniyet,böyle şeyleri görmüyormu,yasaklamıyormu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri