İki fincan çaya rekor ceza

Antalya'da 2 fincan çaya 10 TL ücret aldığı için hakkında şikayette bulunulan bir işletmeye 460 TL’lik para cezası verildi.

İki fincan çaya rekor ceza
İki fincan çaya rekor ceza
GİRİŞ 28.03.2015 18:19 GÜNCELLEME 28.03.2015 18:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Antalya’da bir dönem çok popüler olan ve son yıllarda oluşan kötü imaj nedeniyle çok sayıda gece kulübü ve kafeteryanın iş yapamaz hale geldiği konyaaltı Beach Park’ta bulunan bir işletmeye, pahalı çay satışı nedeniyle ceza uygulandı. ’Turkuaz Beach’ isimli mekanda 2 fincan çay için 10 TL ödediklerini iddia eden kişi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) yaptığı başvuruda, plajdaki diğer mekanlarda aynı ürün için 4 ya da 5 TL ücretlendirme yapıldığını, hatta aynı gün bir başka mekanda iki çay için 4 TL ödediklerini bildirdi. Başvuru da, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen halk plajında ise çayın sadece 50 kuruş olduğu belirtilerek, ilgili mekandaki fahiş ve gayrinizami fiyat politikasından dolayı şikayetçi olunduğu kaydedildi.

ATSO Disiplin Kurulu’nun firma hakkında başlattığı soruşturma neticesinde, Disiplin Yönetmeliğinin 17’nci maddesi ’a’ bendi gereğince firmanın mevzuata uygun kayıt ve tescil işlemlerini de yaptırmadığı veya tescil ve ilanı gerekli değişiklikleri bildirmediği anlaşıldı. Aynı yönetmeliğin 18’inci maddesi gereğince yıllık aidatın iki katı tutarında idari para cezası verilmesi kabul edildi.

Disiplin Kurulu’nun bu kararı da ATSO’nun Mart ayı meclis toplantısı gündemine geldi. Disiplin Kurulu’nun firmaya yönelik yaklaşık 460 TL tutarındaki idari para cezası oyçokluğuyla kabul edildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 26
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    haberi her zamanki gibi okumamışsınız azıcık okuyun arkadaşlar. başlığı okuyup yorum yazıyorsunuz. çay ücretine ceza verilmemiş evrak eksikliğine verilmiş. adam isterse 20 liraya satar çayı zorla mı satıyor.
    Cevapla
  • Altay 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz birde IDO'nun fiyatlarina bakin!!
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız ceza çay fiyatından dolayı verilmemiş ki tescil bildirme ve evrak eksikliğinden verilmiş.Eğer yanlış anlamadıysam!
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar caydırıcı olmayınca bunların önüne geçemezsin.bazıları sahtekarlıkla milyonlar kazanıyor ama 10.000 tl ceza yazarak mükafatlandıran bir sistem kurulmuş algısı oluşuyor.Yetkililer bunun vebali üzerinizde olmuyormu,açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • kerem 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben basbakan olsam cay degil tum urunlere fahis fiyata satanlari cezalandirirdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı