Dünyanın en yaşlı kişisi oldu

Amerikalı 116 yaşındaki Gertrude Weaver, 117 yaşındaki Misao Okawa'nın dün yaşamını yitirmesinin ardından dünyanın en yaşlı kişisi oldu.

Dünyanın en yaşlı kişisi oldu
Dünyanın en yaşlı kişisi oldu
GİRİŞ 02.04.2015 10:52 GÜNCELLEME 02.04.2015 10:52

Merkezi Los Angeles'ta bulunan Gerentoloji Araştırma Grubu, 4 Temmuz'da 117. doğum gününü kutlamaya hazırlanan Weaver'ın ABD'deki en yaşlı insan olduğunu, Okawa'nın ölümüyle de dünyanın en yaşlı kişisi haline geldiğini açıkladı.

Arkansas eyaletinin başkenti Little Rock yakınlarındaki Camden kentinde bulunan Silver Oaks Huzurevi'nde kalan Weaver, son iki seçimde oy verdiği Barack Obama'yı 117. doğum gününe davet etti.

Huzurevi personeli, Weaver'in sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Uzun ömrün üç sırrı

Weaver, 4 Temmuz 1898'de Arkansas'ın güneybatısında çiftçi bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmişti. Dört çocuğundan sadece 93 yaşındaki oğlunun hayatta kaldığı Weaver, uzun ömrün sırrını "Tanrı'ya inanmak, çok çalışmak ve herkesi sevmek" olarak sıralamıştı. Başkan Obama, 116. doğum gününde Weaver'a bir mektup göndermiş ve 4 Temmuz, Camden kentinde "Gertrude Günü" ilan edilmişti.

Osaka Huzurevi'nde 5 Mart'ta 117. yaş gününü kutlayan Misao Okawa, dün kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Bilinen en yaşlı kişi, Fransız Jeanne Louise Calment'dı. Calment, 4 Ağustos 1997'de öldüğünde 122,5 yaşındaydı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor